Antena 3 CNN Actualitate Metrorex anunţă devierea traficului rutier în zona 1 Mai, din 24 august 2024. Se fac lucrări la Magistrala M6

Metrorex anunţă devierea traficului rutier în zona 1 Mai, din 24 august 2024. Se fac lucrări la Magistrala M6

de Milena Niță    |   

Metrorex a anunţat restricţii de trafic rutier, care vor intra în vigoare la 24 august 2024, în zona 1 Mai, informează compania într-un comunicat de presă, remis miercuri.

Măsura restricţionării traficului este impusă de planul de lucrări pentru legătura cu actuala staţie 1 Mai de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secţiunea Sud, în cadrul contractului „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni (Magistrala 6 - 1 Mai - Otopeni). Proiectare şi execuţie structură de rezistenţă staţii, galerii şi tuneluri. Lotul 1 - 1 Mai-Tokyo”, potrivit agerpres.ro.

Restricţiile de trafic vor fi în intersecţia Calea Griviţei - Bd. Ion Mihalache, cu asigurarea unor variante ocolitoare: pentru direcţia dinspre Şoseaua Chitilei şi Bd. Bucureştii Noi, alternativa o va reprezenta ruta Strada Carpaţi - Strada Mirceşti - Strada Caransebeş.

Pentru direcţia dinspre Bd. Ion Mihalache şi Calea Griviţei, pentru relaţia de ieşire din Capitală, alternativa o va reprezenta ruta Strada Clăbucet - Strada Aviator Popişteanu - Strada Soveja - Pod Constanţa.

„Transportul public în zona 1 Mai se va îmbunătăţi considerabil, odată cu beneficiile unei noi linii de metrou. 

Magistrala 6, încă un proiect major în dezvoltarea metroului bucureştean, va creşte gradul de mobilitate a populaţiei din Capitală şi din Ilfov”, a declarat directorul general Metrorex, Mariana Miclăuş.

Planul de deviere a circulaţiei este avizat conform legislaţiei în vigoare.

Până la demararea lucrărilor, se vor întocmi noi diagrame de funcţionare a sistemelor de semaforizare de la intersecţia Calea Griviţei cu Strada Mureş şi Bd. Ion Mihalache cu Strada Clăbucet. 

Semnalizarea rutieră se va face conform legislaţiei în vigoare. Pentru asigurarea fluenţei vehiculelor pe traseele de deviere, se va institui o restricţie de tonaj de 3,5 t pe sensul dinspre Şoseaua Chitilei şi Bd. Bucureştii Noi, cu excepţia STB, conform planului de trafic aprobat. 

Pentru pietoni, traversarea se va asigura pe la trecerile existente în capetele tronsonului de drum restricţionat.

Operaţiunile pregătitoare devierii de trafic se vor executa cu suportul şi sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internaţional Otopeni. 

Aceasta va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii de metrou: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile