Antena 3 CNN Actualitate Locale Metoda prin care un bărbat a obținut ilegal 110.000 de lei pentru cazarea refugiaţilor ucraineni, în Constanţa

Metoda prin care un bărbat a obținut ilegal 110.000 de lei pentru cazarea refugiaţilor ucraineni, în Constanţa

Un bărbat este cercetat după ce ar fi obținut ilegal decontarea cheltuielilor de hrană și cazare pentru 50 de cetățeni ucraineni. Prejudiciul se ridică la peste 110.000 de lei. Greşeala care l-a dat de gol.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Totul ieșit la iveală în urma unor percheziții domiciliare solicitate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, în perioada august-decembrie 2022, suspectul a indus în eroare reprezentanții Primăriei Costinești, prin formularea și depunerea a cinci cereri prin care a solicitat și obținut decontarea pe nedrept a cheltuielilor de cazare și hrană în cuantum de 116.750 lei, pentru un număr de 50 cetățeni ucraineni.

Procurorii arată că cetățenii ucraineni "fie nu sunt înregistrați în evidențele administrate de Poliția de Frontieră, fie nu s-au aflat pe teritoriul României pe întreaga perioadă în care au fost declarați găzduiți”, iar suspectul a prezentat ca adevărată împrejurarea falsă că aceștia ar fi fost găzduiți în imobilul proprietatea sa.

În urma perchezițiilor au fost ridicate bunuri și înscrisuri utile urmăririi penale.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile