Antena 3 CNN High Tech Meta a șters peste 70.000 de conturi folosite pentru escrocherii. Cele mai multe dintre ele erau pe Instagram

Meta a șters peste 70.000 de conturi folosite pentru escrocherii. Cele mai multe dintre ele erau pe Instagram

de Andreea Ştefan    |   

Meta a anunțat că a șters aproximativ 63.000 de conturi de Instagram și peste 7.000 de conturi de Facebook folosite de escroci. Compania, care deține platformele sociale Facebook și Instagram, a publicat rezultatele celei mai recente operațiuni de „curățare”.

Astfel, au fost șterse în jur de 63.000 de conturi de Instagram utilizate de rețele de escroci din Nigeria pentru a șantaja cetățeni vestici, în special americani.

De asemenea, au fost eliminate aproximativ 7.200 de conturi, pagini și grupuri de Facebook folosite pentru șantaj și extorcare sexuală.

„Aceste conturi vizau în principal bărbați adulți din SUA și utilizau identități false pentru a-și ascunde adevărata identitate”, a precizat Meta.

Conform FBI, şantajul sexual este una dintre infracţiunile cu cea mai rapidă creştere care vizează copiii din Statele Unite.

Meta a mai menționat că unele conturi ofereau și vindeau sfaturi, ghiduri și linkuri către diverse colecții de fotografii pe care escrocii le puteau utiliza pentru aceste tipuri de înșelătorii.

De la finalul lui 2021, mai mulţi adolescenţi, în principal băieţi, s-au sinucis din cauza acestui gen de şantaj.

Subiecte în articol: Meta escroci
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile