Antena 3 CNN Externe „Orientul Mijlociu devine un infern”. Mesajul șefului ONU în Consiliul de Securitate, după ce Israel l-a declarat persona non grata

„Orientul Mijlociu devine un infern”. Mesajul șefului ONU în Consiliul de Securitate, după ce Israel l-a declarat persona non grata

de Robert Kiss    |   

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a vorbit despre situația din Orientul Mijlociu în cadrul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU. „Timpul se scurge”, a avertizat acesta, spunând că situația riscă să se transforme într-un război total. Mesajul său vine la câteva ore după ce Israelul l-a declarat persona non grata pentru că nu ar fi reacționat la atacul Iranlui cu rachete balistice. În mesajul său de la ONU, Guterres a condamnat atacul Teheranului.

„Orientul Mijlociu devine rapid un infern”, le-a spus secretarul general al ONU Antonio Guterres delegaților.

Acesta spune că de săptămâna trecută, lucrurile „au mers de la rău, la mult, mult mai rău”.

Guterres descrie atacurile aeriene israeliene în Liban drept „necruțătoare”. El vorbește despre o propunere de încetare temporară a focului, dar spune că Israelul a respins acest lucru și „și-a intensificat” atacurile.

Forțele de menținere a păcii ale ONU rămân pe poziție, spune el, iar „steagul ONU continuă să arboreze în ciuda cererii Israelului de a se reloca”.

Acesta a declarat că condamnă „din nou ferm” atacul Iranului cu rachete asupra Israelului. 

Guterres adaugă că este „absolut esențial să se evite războiul total în Liban” și spune că ar avea „consecințe profunde și devastatoare”.

„Timpul se scurge”, a spus Guterres.

Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, l-a declarat „persona non grata” pe secretarul general al ONU, António Guterres, și i-a interzis acestuia accesul pe teritoriul statului evreu.

„Astăzi, l-am declarat pe secretarul general al ONU, António Guterres, persona non grata în Israel și i-am interzis să intre în țară. Cine nu poate condamna fără echivoc atacul odios al Iranului asupra Israelului, așa cum au făcut aproape toate țările din lume, nu merită să pună piciorul pe pământ israelian”, a spus ministrul israelian.

Subiecte în articol: Antonio Guterres ONU Israel Liban Hezbollah Iran
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile