Antena 3 CNN Actualitate Mesajele Ro-Alert ar putea fi transmise și pe televizor, SMS și e-mail. Sunete noi în funcție de gravitate

Mesajele Ro-Alert ar putea fi transmise și pe televizor, SMS și e-mail. Sunete noi în funcție de gravitate

de Laura Dinu    |   

Avertizările Ro-Alert vor fi transmise și pe televizor, e-mail și SMS, și vor fi însoțite de noi sunete, care diferă în funcție de gravitatea situației.

Potrivit Observator, Departamentul pentru Situații de Urgență şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale lucrează la extinderea sistemului de avertizări. În cazul unei urgențe extreme, alertele vor întrerupe atât imaginea cât și sonorul emisiunilor TV, și vor fi afișate pe tot ecranul informații cu privire la pericolul iminent. 

Un alt scenariu se referă la faptul că mesajele Ro-Alert vor fi afișate într-o fereastră care să nu acopere emisia TV. 

Al treilea scenariu se referă la situaţiile care nu ne pun viaţa în pericol. În acest caz, mesajele Ro Alert vor apărea în partea de jos a ecranului televizorului.

Sunete noi, în funcție de gravitate

Pe lângă televizor, autoritățile își doresc care mesajele Ro-Alert să fie primite și pe e-mail, dar și prin SMS. Însă pentru acest lucru, utilizatorii vor trebui să se înscrie într-o platformă pusă la dispoziție de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. 

Ro-Alert-ul clasic, de tip notificare, va funcționa în paralel cu noile metode de alertare. 

"Asta înseamnă că comunicarea nostră cu populatia este mai sigură când există probleme majore. Va îmbunătăti partea de siguranţă a populatiei", a declarat Raed Arafat, şeful DSU.

"Trebuie partea asta de sunet puternic şi de deranj să fie folosite doar pentru ce este foarte grav. Acesta este şi motivul pentru care am solicitat să fie introdusă o nouă tonalitate. Va permite selecția de diferite grade de alertare cu diferite tonalităţi", a mai spus Raed Arafat.

Extinderea sistemului de alertare la televizor şi pe e-mail va fi gata peste doi ani.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă lucrează şi la o vartiantă Ro-Alert pentru persoane cu deficienţe de auz, în care sunetele vor fi înlocuite cu semnale luminoase.

Subiecte în articol: mesaj ro alert Raed Arafat
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile