Mersul pe jos se numără printre obiceiurile care contribuie la o îmbătrânire sănătoasă și la prelungirea duratei de viață.
"Există o serie de studii care arată că mersul pe jos, în pas rapid, poate să prelungească viața.
Studiile arată că cel puțin 15 minute de mers pe jos, pe o perioadă de 10-15 ani, poate să mărească speranța de viață cu cinci ani.
Și dansul poate fi util, pentru că, în afară de efortul pe care îl presupune, poate fi o activitate care implică socializarea", a spus Gabriel Prada, președinte Societatea Română de Geriatrie și Gerontologie.
Citește și: Cancerul vândut la raft | Alimentele consumate zilnic de la care ne putem îmbolnăvi
Totodată, specialiștii informează că alimentația corespunzătoare joacă un rol esențial pentru extinderea duratei de viață.
"Dieta trebuie să fie bogată în fructe și legume proaspete. De asemenea, ea trebuie să fie echilibrată și adecvată fiecărei stări.
Este foarte important să avem și un aport de proteină de origine animală, pentru că sunt vitamine care nu se obțin din legume și fructe", a mai adăugat Gabriel Prada.
La nivel mondial, longevitatea şi extinderea duratei de viață sunt principalele ținte ale științei, iar deceniul 2021-2030 a fost declarat, de Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății, drept deceniul pentru o îmbătrânire sănătoasă.
Beneficiile mersului pe jos au fost abordate la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale de Longevitate si Gerontologie, care, anul acesta, a avut tema "Progrese recente în managementul îmbătrânirii".