Antena 3 CNN Conținut plătit Merită să cumperi un dezumidificator şi purificator 2 in 1

Merită să cumperi un dezumidificator şi purificator 2 in 1

Poluarea și umezeala interioară sunt un pericol major pentru sănătate care poate duce la multe afecțiuni diferite.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Situația se înrăutățește atunci când aveți animale de companie sau suferiți de tulburări respiratorii, alergii și alte forme de sensibilitate legate de aer, cum ar fi astmul.

Expunerea la umezeală pentru perioade prea lungi de timp ne pot provoca anumite afecțiuni , dar există modalități de a ne proteja. Putem folosi cel mai bun dezumidificator in camera noastră pentru a scăpa de probleme, acestea folosind anumite tehnologii si filtre pentru a elimina umezeala din aer.

Însă, cel mai bun mod de a îmbunătăți calitatea aerului din casa dvs. este prin instalarea unui aparat dezumidificator & purificator 2 in 1. Aceste aparate combinate pot elimina umezeala si particulele nocive din aer in același timp.

Ce este un aparat dezumidificator & purificator ?

Dezumidificatoarele sunt un aparate esențiale pentru oricine dorește să mențină un nivel sănătos de umiditate în locuința sa.

Umiditatea zero este rea atât pentru dumneavoastră, cât și pentru bunurile dumneavoastră, deoarece poate provoca deformarea și crăparea lemnului.

Pe de altă parte, excesul de umiditate favorizează dezvoltarea mucegaiului, a bacteriilor și a altor microorganisme periculoase.

Un dezumidificator de cameră vă poate ajuta să mențineți un nivel ideal între 30% și 50%. Acest lucru nu numai că vă va menține casa sănătoasă, dar va preveni și deteriorarea mobilierului dumneavoastră.

Purificatoarele de aer au sarcina simplă, dar de o importanță vitală, de a elimina impuritățile, contaminanții și alte particule periculoase și iritante din aerul din casa dumneavoastră.

Printre poluanții aerieni obișnuiți se numără praful, polenul, sporii de mucegai, părul de animale de companie și fumul. Aceste particule pot cauza o varietate de probleme de sănătate, de la reacții alergice la infecții respiratorii.

Purificatoarele de aer utilizează o varietate de tehnologii pentru a reține sau distruge aceste particule, oferind un aer mai curat și mai sănătos pe care familia dumneavoastră îl poate respira.

În cazul combinațiilor de dezumidificatoare și purificatoare de aer, obțineți un dispozitiv 2 în 1 care dezumidifică și purifică aerul.

Acest lucru este excelent pentru oricine dorește să economisească spațiu în locuința sa sau pentru cei care au nevoie de ambele dispozitive, dar nu doresc să investească în mai multe aparate.

Acestea pot fi, de asemenea, deosebit de eficiente pentru persoanele cu alergii, deoarece dezumidificatoarele și purificatoarele de aer pot fi fiecare de ajutor în acest domeniu.

Prin eliminarea alergenilor și a poluanților din aer, precum și prin reducerea nivelului de umiditate, aceste aparate combinate pot face ca locuința dvs. să fie mai confortabilă și mai primitoare. Și, deoarece ocupă mai puțin spațiu decât două dispozitive separate, sunt și mai convenabile.

Cum funcționează un aparat dezumidificator & purificator ?

Nu există nimic mai bun decât să ai aer proaspăt. Un dispozitiv care oferă beneficii de dezumidificare și care servește și ca purificator de aer este un avantaj imens.

Iată cum funcționează: dispozitivul aspiră aerul, împreună cu particule de aer și poluanți. Serpentinele refrigerate intră în acțiune și duc la condensare, eliminând umezeala.

Ulterior, aerul mai uscat și mai rece este eliberat înapoi în camera dvs. printr-o altă gură de aerisire de pe dispozitiv.

Dispozitivul are, de asemenea, filtre care rețin nanoparticulele pe măsură ce acestea sunt atrase în aparat. Numai aerul curat este permis înapoi în încăpere.

Majoritatea aparatelor clasice se concentrează fie pe eliminarea umidității, fie pe eliminarea particulelor nocive din aer. Alecoair D23 CLASSY este diferit, deoarece combină perfect ambele funcții. Așadar, odată ce ați eliminat umiditatea din cameră cu funcția de dezumidificare încorporată, vă puteți baza pe acest aparat pentru a scăpa de toate particulele nocive din aer cu ajutorul funcției de purificare.

Câtă umezeală se poate elimina?

Atunci când cumpărați un dezumidificator, este important să luați în considerare nevoile specifice ale locuinței dvs.

Capacitatea de care aveți nevoie este determinată de dimensiunea camerei și de umiditatea relativă a acesteia. Măsurați dimensiunea camerei dvs. și verificați cât de umedă este aceasta. Apoi, verificați câtă umiditate poate extrage dezumidificatorul în 24 de ore. Rata de dezumidificare este indicată în litri pe zi.

Un spațiu deschis mare necesită o capacitate mai mare.

Dacă încăperea dvs. este deosebit de umedă, este posibil să aveți nevoie de un dezumidificator cu o capacitate mai mare.

În plus, este important să alegeți un dezumidificator cu o funcție de oprire automată.

Ce specificații trebuie sa dețină purificatorul?

O mulțime de oameni doresc să purifice aerul din casele lor, dar nu sunt siguri ce tip de purificator de aer să cumpere. Acest lucru se datorează faptului că există mai multe tipuri diferite de purificatoare de aer, fiecare cu propriile puncte forte și puncte slabe. Pentru a decide ce tip de purificator vi se potrivește, este important mai întâi să înțelegeți diferitele tehnologii disponibile.

Există o varietate de tehnologii de purificare a aerului pe piață, fiecare fiind concepută pentru a răspunde unor nevoi specifice. De exemplu, filtrele HEPA sunt ideale pentru persoanele cu alergii, deoarece pot elimina 99,97% din poluanții din aer. Filtrele cu carbon sunt bune pentru casele cu fumători sau animale de companie, deoarece pot absorbi mirosurile și substanțele chimice periculoase. Iar filtrele UV folosesc lumina ultravioletă pentru a ucide bacteriile și virușii care plutesc în aer. Purificatoarele UV sunt foarte eficiente în reducerea germenilor și pot chiar ajuta la prevenirea răcelii și a gripei. 

Concluzie

Nivelurile ridicate de umiditate pot crea o serie de probleme în locuință, de la mirosuri de mucegai până la apariția mucegaiului. Din fericire, există acum pe piață o serie de dispozitive care pot ajuta la menținerea sub control a nivelului de umiditate.

Dezumidificatoarele funcționează prin eliminarea umidității din aer, iar purificatoarele de aer folosesc filtrarea pentru a reține poluanții din aer.

Datorită funcției lor duble, aceste dispozitive pot contribui la crearea unui mediu de viață confortabil și sănătos.

Vă recomandăm cu căldură combinațiile de dezumidificatoare și purificatoare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile