Antena 3 CNN Life ”Meniul pentru dopamină”, noul trend pe TikTok, avizat de psihologi

”Meniul pentru dopamină”, noul trend pe TikTok, avizat de psihologi

de Laura Dinu    |   

Meniul pentru dopamină este un nou trend pe TikTok, care ajută tinerii să fie mult mai fericiți fără să folosească telefoanele mobile.

Tinerii împărtășesc o listă cu activități care aduc fericire precum gătitul, o plimbare pe plajă, sau timpul petrecut cu animalul de companie.

Important de subliniat este că acest trend a primit și aprobarea psihologilor.

”Recent am descoperit acest concept de meniu pentru dopamină, care este practic lista de activități preferate pe care le poți face ca să te simți bine pe toți timpul zilei, fără a sta pe telefon.

O să vă arăt meniul meu pentru dopamină și cum vi-l puteți crea și voi pe al vostru”, spune un internaut care a încercat ”meniul” și în cazul căruia a funcționat cu succes. 

Așadar, fie că este vorba de dans, de a încerca o nouă rețetă sau de a petrece timp cu cei dragi, există o activitate de stimulare a dopaminei pentru toată lumea. 

Dopamina este hormonul care te ajută să te simți bine și face parte din sistemul de recompensă al organismului. Un val de dopamină vă va oferi un sentiment de plăcere și, de asemenea, vă va face să vă simțiți motivat să continuați cu obiceiurile bune.

Subiecte în articol: meniu dopamina TikTok
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile