Antena 3 CNN Coronavirus De ce unii membri ai familiei nu fac COVID deși stau în casă cu persoane pozitive

De ce unii membri ai familiei nu fac COVID deși stau în casă cu persoane pozitive

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 14:09 27 Ian 2022 Modificat la 14:09 27 Ian 2022

Profesorul Tony Cunningham, medic în boli infecțioase, virolog clinic și om de știință de la Universitatea din Sydney, a declarat pentru news.com.au că există mulți factori care contribuie la acest scenariu, care nu sunt exclusivi pentru COVID.

„Dacă nu se răspândește într-o familie 100%, poate fi din cauza nivelului de imunitate al persoanei care îl are, astfel încât virusul scade rapid; poate fi nivelul de imunitate al persoanei care îl primește. Acest lucru ar putea să fie specific, pentru că persoana respectivă este imunizată natural sau vaccinată  sau nespecific, aceasta fiind suficient de norocoasă pentru a avea genele potrivite”, spune profesorul.

Cunningham a explicat că persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID, în special cu doza booster, vor avea probabil o cantitate de virus inițial în nas și tractul respirator care va dispărea repede, ceea ce înseamnă că nu sunt contagioase pentru o perioadă lungă de timp.

Pe de altă parte, modul de transmitere este foarte important. Aici contează extrem de mult contactul pe care l-au avut persoanele înainte de apariția simptomelor și după. 

În ceea ce privește ”genele norocoase”, o echipă internațională cercetează în acest moment rezistența genetică împotriva COVID, o ”superputere” a unor persoane care nu au avut virusul vreodată. 

Speranța este că identificarea genelor care protejează acești indivizi (cei care s-ar naște rezistenți în mod natural) ar putea duce la dezvoltarea unor medicamente care blochează virusul pentru a proteja oamenii de COVID și a preveni transmiterea infecției.

Etichete: COVID-19
Citește mai multe din Coronavirus
» Citește mai multe din Coronavirus
TOP articole