Antena 3 CNN Emisiuni Sfat de sănătate Ce este melasma și cum poate fi tratată. Trucuri care ne ajută să prevenim apariția petelor pigmentare pe ten

Ce este melasma și cum poate fi tratată. Trucuri care ne ajută să prevenim apariția petelor pigmentare pe ten

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Medicul dermatolog Adina Alexandru a vorbit, în emisiunea Sfat de sănătate, despre cauzele apariției petelor pigmentare pe ten, precum și despre cum pot fi tratate.

Venirea verii nu este o plăcere pentru toată lumea, asta pentru că apar petele pigmentare sau melasma, o afecțiune des întâlnită la nivelul pielii. 

Este vorba despre acele pete maronii inestetice pe care le vedem pe față. Care sunt factorii favorizanți și cum putem scăpa de ele aflăm de la medicul dermatolog Adina Alexandru.

„Melasma apare în urma expunerii la soare, însă nu toate persoanele au predispoziția genetică. Totodată, persoanele care fac melasmă pot să aibă tulburări hormonale, legate de tiroidă sau de sfera ovariană”, a spus specialistul.

Citește și: Cum apar momentele când se blochează creierul. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nu trebuie să intrăm în această stare"

Cauze posibile ale melasmei 

  • medicamente anticonvulsivante
  • anticoncepționale
  • genetica
  • hormonii- estrogenul și progesteronul
  • hipotiroidismul
  • anumite produse pentru îngrijirea pielii

Specialistul a prezentat și câteva măsuri pe care le putem lua pentru a evita apariția petelor pigmentare. 

„Trebuie folosită o cremă cu factor de protecție solară cât mai ridicată. Produsul cu SPF trebuie să fie aplicat într-o cantitate corectă, din două în două ore. Melasma necesită un tratament de lungă durată.

Trebuie să aplicăm corect crema de protecție solară și să nu ne expunem la soare la ore în care intensitatea este intensă.

Ce mai putem face este să purtăm accesorii potrivite, precum pălării sau ochelari de soare, care ne oferă un scut împotriva radiațiilor solare”, a mai spus medicul. 

Așadar, evitarea expunerii directe la soare în orele de vârf, utilizarea zilnică a cremelor de protecție solară și evitarea medicamentelor hormonale, atunci când este posibil, sunt câteva trucuri care ne pot ajuta să prevenim apariția petelor pigmentare.

Subiecte în articol: Sfat de sănătate pete pigmentare
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog