Antena 3 CNN Actualitate Mega-miting PSD la Iași. Liviu Dragnea, baie de mulțime printre simpatizanți

Mega-miting PSD la Iași. Liviu Dragnea, baie de mulțime printre simpatizanți

Update:  Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat dur pe Klaus Iohannis în discursul său susținut la mitingul de la Iași. Nu l-a uitat nici pe predecesorul lui Iohannis, Traian Băsescu.

"România are nevoie azi de tot ceea ce a pierdut în timpul regimurilor Băsescu și Iohannis, de patriotism și patrioți. Avem cu toții nevoie de o patrie, țara noastră a uitat să mai fie o patrie. Băsescu și Iohannis au mânat acest popor spre ură și dezbinare, i-au asmuțit pe români  unii împotriva altora. Românii nu sunt de două feluri, nu sunt unii buni și alții răi, așa cum susține Iohannis. Nimeni nu are dreptul să îi împartă în tabere.  Românii sunt toți români egali. Asta e prima lecție de patriotism pe care vreau să i-o dăm lu Iohannis că patria e pace, nu război, națiunea, solidaritate și nu ură, patrotismul înseamnă conștiință,  nu case dobândite fraudulos. Țaar înseamnă sulfet, nu încă un mandat", a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a ajuns în Piața Unirii din Iași, alături de Codrin Ștefănescu și Olguța Vasilescu. Aceștia au făcut o baie de mulțime.

Numărul simpatizanţilor PSD a trecut de câteva zeci de mii.

Premierul Dăncilă nu este la Iași

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la Cluj, că a preferat să meargă în mai multe zone ale ţării, cum sunt Clujul şi Alba, în loc să participe la mitingul PSD de la Iaşi. 

"Nu am fost la miting pentru că am zis să mergem în mai multe zone ale ţării. Eu cred că este important să vin la Cluj, să merg la Alba Iulia, să văd ce s-a realizat pe fonduri europene, ce s-a realizat pe fonduri guvernamentale, să văd mai mult obiectivele pe care le-am realizat, pentru că oamenii de promisiuni sunt sătui. Am vrut să vedem ce mai trebuie făcut, dacă ne încadrăm în timp în ceea ce priveşte realizarea acestor obiective", a spus Viorica Dăncilă, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor. 

În Piaţa Unirii din Iaşi urmează să se desfăşoare o manifestare organizată de PSD, la care sunt aşteptaţi 40.000 de participanţi din judeţele Moldovei. 

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, joi, la Cluj, cu aleşii locali ai PSD din judeţ şi cu parlamentarii din Cluj ai partidului, a avut la Universitatea de Medicină şi Farmacie o discuţie cu directorii spitalelor din Cluj şi a vizitat Institutul Oncologic. 

Știrea inițială: Joi după-amiază este programat să înceapă mitingul uriaş organizat de PSD la Iaşi. Numărul simpatizanţilor PSD din interiorul Pieţei Unirii este estimat la circa 10.000.

În Piaţa Unirii au fost montate boxe imense şi mai multe monitoare. De asemenea, zeci de maşini cu jandarmi au fost aduse pe strada Arcu, pe sensul de mers cu cinematograful Victoria. Jadarmii au montat gardul de protecţia care va împrejmui zona în care se desfăşoară mitingul PSD.

Opozanţii social-democraţilor s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au făcut scandal. Un grup de manifestanți a aşteptat delegațiile de simpatizanți PSD din județele din Moldova, pe care le-a huiduit și înjurat.

Subiecte în articol: miting Iași PSD Klaus Iohannis
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile