Antena 3 CNN Life Sănătate Medicul Tudor Ciuhodaru ne spune ce şi cum să mâncăm de Paşte. Șapte reguli esenţiale, pentru a nu ajunge la Urgențe

Medicul Tudor Ciuhodaru ne spune ce şi cum să mâncăm de Paşte. Șapte reguli esenţiale, pentru a nu ajunge la Urgențe

”Moderaţia trebuie să fie cheia alimentaţiei de sărbatorile pascale. În caz contrar, veţi avea nevoie de serviciul de urgenţă şi ne vom vedea în gardă chiar din prima zi de paşte. Dacă vreţi însă să petreceti în familie şi nu prin spitaletrebuie respectate cateva reguli simple, indiferent dacă aţi postit sau nu, adaptate eventual patologiei de bază”, spune medicul.

  1. Nu daţi startul la supraalimentare chiar la 12 noaptea, imediat dupa slujbă , ci aşteptaţi până dimineaţă sau, chiar mai bine până la orele prânzului. 
  2. Alimentele trebuie introduse treptat, după regula ”,nu toate deodată”. Puteţi începe cu friptură de miel, precedată eventual de o salată de crudităţi, asociată unei garnituri de legume făcute la grătar, urmate dă o felie de ananas crud, nu din conservă, pentru a vă facilita digestia. Cei care au ţinut post trebuie să reia cu prudenţă alimentaţia normală, începand cu brânzeturi, legume, fructe şi carne de pasăre, urmate de cantităţi mici de ciorbă şi drob.
  3.  Fiecare masă trebuie sa conţină un singur aliment ,”concentrat” considerând ,,concentrat” orice aliment cu excepția fructelor şi legumelor, aşa că friptura, drobul, sarmalele se vor consuma separat, nefiind recomandate nici măcar amestecurilede friptură cu ouă, al cărnii de miel cu cartofii şi nici consumul de dulciuri sau fructe imediat după masă.

 Mai multe, pe libertatea.ro.

Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru mancare Paste
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile