Antena 3 CNN Actualitate Medicul Tudor Ciuhodaru: "Am cerut din nou Comisiei Europene aplicarea unui plan pentru limitarea răspândirii a coronavirusului"

Medicul Tudor Ciuhodaru: "Am cerut din nou Comisiei Europene aplicarea unui plan pentru limitarea răspândirii a coronavirusului"

Medicul Tudor Ciuhodaru a declarat că a solicitat din nou Comisiei Europene aplicarea unui plan unic de intervenție la nivel european care să aibă ca scop limitarea răspândirii coronavirusului.

"Am cerut azi (din nou!!!) Comisiei Europene aplicarea unui plan unic de intervenție la nivel european pentru a limita (pe cât posibil) riscul de răspândire a coronavirusului și a fi cât mai pregătiți pentru o eventuală extindere a coronaviruslui. Acum acest plan include mai multe scenarii posibile.

Motivațiile pentru un plan unic de intervenție împotriva coronavirusului sunt clare:

1. E doar o chestiune de timp până ca pandemia să fie declarată.
2. Suntem într-o situație care evoluează și la nivel european.
3. Numărul cazurilor a crescut de 10 ori în doar trei săptămâni (3400 de cazuri) și a apărut primul caz de coronavirus la copii. Numărul cazurilor din afara Chinei s-a dublat la fiecare 5 zile.
4. Nu putem exclude extinderea coronavirusului și nici
5. Nu putem exclude măsuri mai ample de prevenție, pregătire și intervenție.

În acest context Comisia Europeană a crescut gradul de risc de la moderat la înalt (în ceea ce privește răspândirea și impactul asupra sistemelor de sănătate) iar ECDC afirmă că e momentul ca statele membre să-și activeze inclusiv planurile de:
1. Pregătire (și de suplimentare) a personalului medical și a paturilor de spital.
2. Consolidare a măsurilor de prevenție/intervenție cu avizul OMS/ECDC după evaluarea evoluției locale", a scris Ciuhodaru pe pagina lui de Facebook.

Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru Comisia Europeana
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile