Antena 3 CNN Life Sănătate Medicii trag un semnal de alarmă! Greşeala pe care toată lumea o face când prăjeşte ouă

Medicii trag un semnal de alarmă! Greşeala pe care toată lumea o face când prăjeşte ouă

<1 minut de citit Publicat la 09:09 29 Ian 2018 Modificat la 09:09 29 Ian 2018

Specialiştii cotidianului german “Bild” spun ce alimente nu sunt bune pentru toată lumea.

Printre acestea se numără şi ouăle care nu sunt bine prăjite sau fierte.

Ouă
Consumul de ouă crude prezintă riscul de infecţie cu salmonela. Simptome: vărsături, crampe stomacale, diaree şi febră. Copiii şi persoanele în vârstă sunt cele mai expuse. Pont: gătiţi întotdeauna ouăle la peste 75 °C, ca să omorâţi agenţii patogeni.

Grăsime încinsă
Grăsimile lăsate prea mult timp pe foc se descompun în compuşi chimici toxici, precum peroxizii, care inhibă activitatea unor enzime importante. În plus, există suspiciunea că joacă un rol important în formarea tumorilor canceroase. Pont: nu încălziţi niciodată grăsimea la mai mult de 80°C, potrivit clicksanatate.ro.

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole