Antena 3 CNN Actualitate Medicii de la Pantelimon amenință cu demisia din gărzi, după reținerea colegelor acuzate că au ucis un pacient la Terapie Intensivă

Medicii de la Pantelimon amenință cu demisia din gărzi, după reținerea colegelor acuzate că au ucis un pacient la Terapie Intensivă

de Cristina Ştefan    |   

Mai mulți medici de la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Pantelimon amenință cu demisia din gărzi.

Reacția lor vine după reținerea a două doctorițe, acuzate că ar fi provocat intenționat decesul unui pacient de 54 de ani.

Numărul deceselor suspecte în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Pantelimon este mult mai mare, însă procurorii au reușit să documenteze un singur caz de omor prin reducerea dozei de noradrenalină.

Acum, medicii de la spital cer încetarea "linșajului mediatic" asupra colegelor lor, pe care le consideră nevinovate.

"Vorbim de cel puțin 15 doctorițe din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon. Ele spun că refuză să creadă că au două colege care au putut comite faptele de care le acuză procurorii.

În acest context, doctorițele de la Terapie Intensivă amenință să își dea demisia din gărzi, în semn de protest față de acest scandal uriaș din sistemul medical, dacă nu se va ține cont de acest demers al lor, de solidarizare cu inculpatele. Mai mult, unele spun chiar că-și vor da demisia din spital.

Am vorbit ieri cu șefa secției de Terapie Intensivă despre cele două doctorițe și asistenta, reținute și acuzate de omor, tentativă de omor și mărturie mincinoasă.

Potrivit șefei de secție, aceste cadre medicale erau empatice cu pacienții și nu aveau un comportament care să dea de bănuit că ar putea recurge la faptele de care au fost acuzate. 

Vom vedea cum se va finaliza acest protest al medicilor de la spitalul Pantelimon și vom vedea, de asemenea, ce se va întâmpla cu cadrele medicale pentru care procurorii cer arest preventiv", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cristina Ștefan.

Procurorii au anunțat, miercuri, reținerea pentru 24 de ore a două femei, Maria Miron și Mirela Păiuș, medici la spitalul menționat.

Anchetatorii susțin că cele două doctorițe au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, internat în stare gravă la Secția ATI, prin scăderea dozei de noradrenalină.

Procedura a condus la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului.

Miron și Păiuș "au conceput și pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de noradrenalină pentru pacienți care necesitau terapie intensivă, dar cu privire la care apreciau că nu mai este oportună menținerea în viață", susțin procurorii

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile