Antena 3 CNN Life Sănătate Medicamentele pentru răceală ne mumifică!

Medicamentele pentru răceală ne mumifică!

1 minut de citit Publicat la 23:42 14 Mar 2016 Modificat la 23:42 14 Mar 2016

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor (InfoCoMns) avertizează asupra faptului că medicamentele împotriva răcelii conţin E-uri care sunt nocive organismului. Conform unor studii realizate în Germania încă din anii ’80, e-urile au două efecte asupra omului: îl omoară şi îi mumifică trupul decedat, scrie libertatea.ro.

În cadrul studiului InfoCons au fost analizate, în perioada ianuarie – februarie 2016, etichetele a patru medicamente tip pulbere pentru soluţie orală – tratament pentru răceală și gripă, din farmaciile de pe teritoriul ţării.

”Ca urmare a realizarii acestui studiu a reieșit faptul că, în ceea ce privește numărul de E-uri, din cele 4 tipuri de produse analizate, acesta variază între 5 și 6 E-uri: 50% au în componență 5 E-uri, iar 50% au în componență 6 E-uri”, se arată în comunicatul de presă.

E-urile în general sunt cele care se fac vinovate de multe din bolile societăţii moderne. Ele au intrat în industria alimentară de larg consum din nevoia de conservare a alimentelor. În anii ’80, un studiu german care urmărea să elucideze cauza pentru care cadavrele nu mai putrezesc în cimitire a scos în evidenţă faptul că fenomenul are la bază alimentaţia plină cu E-uri, care sunt, în mare parte, conservanţi. După acest moment au fost luate la puricat aceste substanţe din alimente şi s-a ajuns la concluzia că ele ucid consumatorii. După care, desigur, le mumifică trupurile… Aşa s-a ajuns ca E-urile să fie drastic reglementate pe teritoriul UE.

În afară de conservanţi periculoşi, medicamentele antigripale studiate au în compoziţie zahăr şi nu sunt recomandate persoanelor cu diabet zaharat. De asemenea, conform prospectului, 75% dintre produsele studiate nu sunt recomandate femeilor însărcinate. Pe lista de contraindicaţii sunt cuprinse și atenţionări pentru persoanele ce utilizează antidepresive, persoane cu boli renale, hepatice, de plămâni, de inimă sau vasculare.

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole