Antena 3 CNN Actualitate Medic toxicolog: Sugi doi centimetri de hârtie și ți-ai luat doza de droguri

Medic toxicolog: Sugi doi centimetri de hârtie și ți-ai luat doza de droguri

de Georgiana Adam    |   

Sugi doi centimetri de hârtie şi ţi-ai luat doza de droguri, spune Adrian Abagiu, medic specializat în tratamentul toxicodependenţelor.

Acesta adaugă că drogurile sintetice sunt extrem de greu de urmărit şi combătut, iar o campanie de prevenire care să aibă succes trebuie să-i înveţe pe copiii din clasele 1-4 să refuze primul consum fără a fi excluşi din grup.

Abagiu mai afirmă că traficanţii au nevoie de doar 100 de miligrame de carfentanil sau de doar 5 grame de catione pentru a produce 10.000 de doze. 

Adrian Abagiu: "Ca să vândă 10 mii de doze un traficant are nevoie de 1,5 kg de heroină sau de 750 de grame de ecstazy. Pentru catinone îi sunt suficiente 5 grame, pentru carfentanil îi sunt suficiente 100 de mg. Practic aceste droguri se dizolvă și se vând pe foiță. Sugi doi centimetri pătrați de foiță și ți-ai luat o doză. De aceea este și extrem de greu de combătut pătrunderea lor în școli și în societate. Trebuie să ajungem ca la clasele 1-4 să învățăm copiii să refuze fără a fi excluși din grup. Asta este cheia."

 

Subiecte în articol: droguri consum droguri preventie droguri
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile