“Din nou, unul dintre importantele spitale de urgență este scos din activitatea de salvare a pacienților cu urgențe medicale și chirurgicale, din nou sunt condamnați pacienții oncologici. Suntem un spital mare, cu o cazuistică bogată.
Este dificilă situația în care ne aflăm. Și așa erau probleme cu paturile, acum ne-am trezit spital COVID. În acest context, noi, chirurgii, stăm de pomană, pentru că sunt foarte puțini pacienți care să întrunească cele două condiții obligatorii pentru a putea fi operați: să fie și pacient chirurgical, dar să fie și pacient COVID pozitiv.
Practic, noi îngrijim pneumonii, ceea ce este un fel de malpraxis“, a declarat prof. dr. Niculae Iordache, șeful Secției Chirurgie II a Spitalului de Urgență Sf. Ioan, din Capitală, conform Fanatik.
Pacienții, împinși să meargă la privat pentru a se trata
“Există pacienți, și nu puțini, care, puși în această situație, nu mai au acces la tratament. Este o situație mizerabilă.
La privat se mai duc la consult, dar când vine vorba despre o intervenție chirurgicală, cei mai mulți renunță, ceea ce este profund nedrept.
De ce să fie dislocat un spital de urgență? În COVID poate ai măcar 50% șanse să supraviețuiești bolii, dar un pacient cu peritonită sau cancer nu are nicio șansă dacă nu primește tratament”, a declarat prof. dr. Niculae Iordache.