Antena 3 CNN Actualitate Dr. Alin Macovei Moraru, meserie de suflet cu peste 20 de ani de muncă: ”Sunt îndrăgostit de meserie. Cu mânuțele astea două pot sa trezesc la viața un pacient”

Dr. Alin Macovei Moraru, meserie de suflet cu peste 20 de ani de muncă: ”Sunt îndrăgostit de meserie. Cu mânuțele astea două pot sa trezesc la viața un pacient”

Sunt oameni care schimbă lumea prin gesturi mici. Iar săptămâna aceasta, la "România Oamenilor Frumosi" vă propunem să cunoaşteţi câţiva dintre ei. Alin Macovei Moraru, veteran al SMURD şi al Unităţii de Primiri Urgenţe Craiova, s-a luptat în ultimele luni pentru viaţa a zeci de oameni şi a pierdut pacienţi şi colegi. Dar nici entuzismul, nici energia nu l-au părăsit. Chair dimpotrivă, medicul spune că e îndrăgostit de meseria lui la fel ca în prima zi. Mai mult, după gărzile epuizante, doctorul Macovei se transformă în Dr. Mako, muzician de succes, cu piese în topuri internaţionale şi spectacole de teatru.  

de Georgiana Adam    |   

Doctorul Alin Macovei Moraru îşi începe tura la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova. Pentru pacienţii greu încercaţi de suferinţă şi speriaţi, prezenţa lui e liniştitoare. Dar arma principală a medicului în lupta cu virusul e profesionalismul.

Orice caz grav îl marchează pe medicul de la urgenţe, aflat în prima linie a luptei cu virusul,  acolo unde vin pacienţii în momentele cele mai grele, în care viaţa lor atârnă de un fir de aţă.

”Eu încă sunt îndrăgostit de medicina de urgență, faptul ca eu cu mânuțele astea două pot sa trezesc la viața un pacient”

Dar tragediile pandemiei nu fac decât să întarească hotărârea doctorului Macovei de a continua lupta. În fond, şi-a ales o meserie de suflet, pe care o face în primul rând cu pasiune. Este medic la Unitatea de Primiri Urgenţe de 20 de ani şi a colaborat cu SMURD încă de la începuturile sistemului. 

Doctorul ţine minte fiecare resuscitare reuşită. Trecerea timpului nu a diminuat cu nimic sentimentul că participă la realizarea unui miracol. 

Colegii îl apreciază pentru că, în ciuda rigorilor meseriei, e mereu relaxat şi cu zâmbetul pe buze  

Dar colegii de la spital îl cunsoc pe medicul Macovei şi altfel: ca Doctor Mako, muzician pasionat şi de succes. 

Din amator, Dr. Mako a devenit muzician profesionist

Din amator, Dr. Mako a devenit muzician profesionist. Acasă are un studio de înregistrări perfect dotat, unde produce muzică pentru spectacole, dar şi piese care ajung în topuri radio. 

Dr. Mako compune printre altele muzică pentru spectacolele de teatru cu păpuşi. Astfel, fericirii de a salva vieţi i se adaugă satisfacţia de a auzi aplauzele copiilor încântaţi.  

Doctorul Macovei şi Dr. Mako sunt două faţete ale personalităţii sale aflat eîn deplină armonie. Amândouă se hrănesc din aceeaşi pasiune adâncă pentru oameni şi viaţă. 

Subiecte în articol: medic
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile