Nicole Wiser, o fostă angajată a McDonald's, a împărtășit câteva dintre secretele din bucătăria lanțului de restaurante.
”Am fost manager la McDonald's. Am lucrat acolo timp de trei ani”, spune femeia, potrivit New York Post.
În timpul mandatului ei, în restaurant se aflau două bidoane a câte 15 l de ceai. Un bidon roșu pentru ceaiul dulce și un bidon verde pentru ceaiul neîndulcit.
Până când Wiser a aflat cum sunt preparate băuturile obișnuia să se răsfețe ocazional cu o ceașcă de ceai dulce, dar asta s-a schimbat la puțin timp după angajare.
„Pentru fiecare bidon roșu de 15 litri se folosea o pungă plină de zahăr”, a dezvăluit Weiser. „Aproape 500 de grame de zahăr la 3 litri și jumătate de ceai.”
„Am încetat să beau ceai după ce mi-am dat seama de asta”, a adăugat ea. „Este aiurea.”
The Sun a contactat McDonald’s și a solicitat mai multe informații nutriționale.
În secțiunea de comentarii, internauții și-au exprimat un amestec de groază față de conținutul de zahăr din băutură și indiferență față de încărcătura calorică și nutrițională.
”A ști că ceva este cu adevărat dulce este diferit față de a ști exact cât zahăr este în el”, a scris un internaut.
„Abia dacă beau apă minerală acum, când îmi pot imagina cele NOUĂ lingurițe de zahăr dintr-o Cola.”
„Am lucrat acolo când eram adolescent și când am fost învățat cum să fac ceaiul dulce, am înghițit în sec”, a adăugat un fost angajat.
„Rezumați-vă la apă, indiferent de locul în care vă aflați”, a sfătuit un alt utilizator.
Unii erau neîncrezători că Weiser nu-și dăduse seama cât de mult zahăr era în băutură încă de la bun început.
„Nu putea să guste cât de dulce era înainte de a învăța rețeta?” a întrebat un critic.
„Asta ne place de fapt. Este cu adevărat un ceai DULCE”, a scris un utilizator care a crescut în Sudul Americi (acolo unde rețeta de ceai este o tradiție). „Ceaiul este precum cel pe care îl făcea bunica mea pentru cina de duminică.”
„La fel de dulce cum îl face orice bucătărie din sud”, a fost de acord un altul.
Un alt internaut a făcut o recomandare pentru iubitorii de ceai care sunt dispuși să facă compromisuri.
„Dacă nu vă place, amestecați jumătate de ceai dulce/jumătate neîndulcit”, a sugerat acesta.