Antena 3 CNN Economic Mașina care se vinde atât de prost încât compania care o face a fost nevoită să oprească producția

Mașina care se vinde atât de prost încât compania care o face a fost nevoită să oprească producția

de Robert Kiss    |   

O mașină electrică cu o autonomie sub 280 de kilometri și destul de puțin atractivă pentru cumpărători a pus probleme mari companiei Stellantis. Este vorba despre modelul Fiat 500e produs în acest an.

Potrivit Motor Trend, care citează Reuters, Stellantis a declarat că va extinde o suspendarea producției la uzina Mirafiori din Torino, Italia, care produce Fiat 500e. Inițial, fabrica trebuia să reia producția pe 11 octombrie, dar din cauza „comenzilor slabe” Stellantis prelungește suspendarea până la 1 noiembrie. 

Gama sa limitată, încărcarea lentă și utilitatea generală scăzută îl fac un produs de nișă pentru un public restrâns de locuitori urbani. Ca orice alt cumpărător de mașini, cumpărătorii de vehicule electrice caută un raport calitate-preț maxim. În timp ce Fiat 500e este printre cele mai ieftine vehicule electrice de pe piață, Hyundai Kona EV oferă mai mult spațiu pentru pasageri, spațiu de depozitare și autonomie.

Stellantis promite să investească peste 100 de milioane de dolari în Fiat 500e cu o baterie mai bună și este programată să înceapă producția pe un Fiat 500 hibrid în 2026. 

Subiecte în articol: Fiat masina masina electrica
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile