"Dacă la începutul pandemiei, spuneam că această mască este de unică folosinţă, acum nuanţăm. În condiţii de pandemie, nu avem la îndemână atâtea măşti şi nu avem de unde să facem rost de ele şi, atunci, există posibilitatea de a improviza.
Dar şi dacă avem o astfel de mască, dintr-un material textil, după câteva ore ea va trebui igienizată, chiar dacă nu o aruncăm. O spălăm cu apă la o temperatură ridicată, apoi ea trebuie călcată. Nu o vom folosi mai multe zile la rând fără să o spălăm", a explicat dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Bucureşti, marţi, la rubrica Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.
Chiar şi masca chirugicală se poate spăla sau da cu soluţii dezinfectante, în vreme de pandemie, mai spune medicul Marinescu.
În ce priveşte aranjatul măştii pe faţă, "partea colorată trebuie să fie în exterior, trebuie să se muleze foarte bine pe faţă şi pe piramida nazală. În plus, are o parte inferioară şi una superioară. Masca este, practic, o barieră", a spus medicul Marinescu.
Sfat de sănătate. 3 paşi prin care ne punem corect masca de protecţie şi ce greşeli putem face
Sfat de sănătate. Cum poartă fumătorii masca de protecţie - Ce recomandă medicii
Cum purtăm masca, astfel încât să nu ne dăuneze