Antena 3 CNN Actualitate Masa de sărbători poate fi un pericol pentru sănătate. Nutriționist: "Aici apare cel mai mare risc"

Masa de sărbători poate fi un pericol pentru sănătate. Nutriționist: "Aici apare cel mai mare risc"

Masa de sărbători poate fi un pericol pentru sănătatea celor care au ţinut post şi nu au consumat carne sau lactate, in ultimele săptămâni. Multi se plâng că la revenirea la alimentația clasică se confruntă cu tot felul de probleme digestive.

de Ioana Mircea    |   

Specialiştii vin cu sfaturi pentru cei care doresc să se bucure fără probleme de bucatele de pe masa de Craciun şi cea de Revelion, după perioada postului. Aceştia recomandă persoanelor care ţin post să aibă grijă la cantitatea alimentelor consumate de sărbători.

"Aici apare cel mai mare risc când ai trecut de la o perioadă de abținere şi de moderație la niște mese foarte, foarte încărcate aşa cum sunt mesele de sărbători, Cei care țin post trebuie să înţeleagă că trebuie să introduci treptat alimentele de origine animală, în special carne sau dacă e vorba de carne grasă sau grăsimi, pentru că rişti să faci o indigestie şi de aici poveştile cu oamenii care ajung la spital', a explicat Şerban Daminan, medic nutriţionist.

Cu toate acestea, românii iubesc bucatele tradiționale, însă consumul combinat de produse ce au la bază carne de porc şi lactate bogate în grăsimi, pot provoca indigestii și alte probleme grave de sănătate, avertizează medicii.

Fie că mâncăm mai mult sau mai puţin, specialiștii ne sfătuiesc să nu uităm să facem mişcare, mai ales că frigul ne ajută să ardem mai multe calorii.

Potrivit statisticilor, românii sunt printre cei mai sedentari și mai mari consumatori de alcool din Uniunea Europeana.

Subiecte în articol: masa craciun 2022 craciun 2022
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog