Antena 3 CNN Life Culinar Masa de Sărbători după reţete din bătrâni! Ce fac localnicii din Harghita de sute de ani pentru ca preparatele să reziste până anul viitor

Masa de Sărbători după reţete din bătrâni! Ce fac localnicii din Harghita de sute de ani pentru ca preparatele să reziste până anul viitor

<1 minut de citit Publicat la 15:00 18 Dec 2017 Modificat la 15:00 18 Dec 2017

Tradiţia rămâne tradiţie în toate colţurile ţării înaintea Crăciunului. Numai că, în funcţie de zonă, gospodarii pregătesc altfel carnea de porc. În Harghita şi în Mureş, bucatele se conservă cu sare, în apa din fântână. Doar așa preparatele își păstrează gustul la fel până anul viitor. 

”Punem slănina, oasele, mușchiul timp de o săptămână în saramură pe urmă le scoatem și le afumăm” a spus o localnică la Observator. 

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole