Antena 3 CNN Externe ”Am încercat să îmi beau laptele. Am fost îngrozită” | Mărturiile unei mame care a rezistat 4 zile sub ruine cu bebelușul nou-născut

”Am încercat să îmi beau laptele. Am fost îngrozită” | Mărturiile unei mame care a rezistat 4 zile sub ruine cu bebelușul nou-născut

O mama a povestit cum a rezistat timp de patru zile, alături de bebelușul său nou-născut, sub ruinele clădirilor dărâmate de cutremurul cumplit care a lovit Turcia și Siria.

de Andreea Ştefan    |   

Necla Camuz, o femeie în vârstă de 33 de ani, și băiețelul nou-născut, Yagiz – care înseamnă ”cel curajos” – au supraviețuit în mod miraculos cutremurului cu magnitudinea de 7,8 din Turcia, care a ucis peste 34.000 de oameni până acum.

În momentul producerii cutremurului Necla își alăpta bebelușul, în apartamentul familiei, situat la etajul al doilea într-un bloc din provincia Hatay.

[GAL layout="2"]

Femeia a povestit că ea și soțul său, care îl ținea în brate pe fiul lor în vârstă de 3 ani, încercau să ajungă unul la celălalt, pentru că se aflau în camere diferite, însă au fost striviți de mobilier.

”Pe măsură ce cutremurul a devenit mai mare, peretele a căzut, camera tremura, iar clădirea își schimba poziția.

Citește și: "Am încercat să o scot cu mâinile goale" | Mărturia tatălui care și-a ținut fiica moartă de mână sub dărâmăturile din Turcia

Când s-a oprit, nu mi-am dat seama că am căzut cu un etaj mai jos. Le-am strigat numele, dar nu am primit niciun răspuns”, a povestit Necla Camuz.

Când cutremurul s-a oprit, femeia își ținea strâns în brate bebelușul. Era întinsă pe jos, în beznă și încercând să respire prin praf.

Un dulap care a căzut chiar lângă ea le-a salvat viețile ei și bebelușului său, împiedicând o placă mare de beton să îi zdrobească mortal.

Necla a încercat să își folosească celelalte simțuri pentru a-și da seama de situația sa și a lui Yagiz.

Ea nu putea să se miște, dar s-a bucurat când și-a dat seama că bebelușul ei este în viață și respiră.

Auzind voci în depărtare, ea a început să strige după ajutor și să bată în dulapul de lângă ea. Din păcate, nimeni nu a răspuns, iar atunci a crezut că totul s-a sfârșit.

”Am fost îngrozită”, a spus femeia.

Cu toate că situația era una îngrozitoare, Camuz s-a regrupat și s-a concentrat pe ținerea în viață a fiului său.

”Plănuiești multe lucruri când ai un copil și apoi... dintr-o dată ești sub dărâmături”, a spus ea.

Putea să se miște doar cât să îl hrănească pe Yagiz, dar ea nu avea acces la hrană sau apă.

”Am încercat să îmi beau laptele, dar nu am reușit”, povestește femeia.

În cea mai mare parte a timpului petrecut sub ruine, bebelușul a dormit și plângea ocazional, moment în care mama sa îl hrănea până când se oprea din plâns.

Necla auzea din când în când pași și voci, dar zgomotul era prea departe pentru a se putea face auzită.

Orele și zilele treceau, fără ca femeia să își dea seama, dar își făcea griji pentru soțul și celălalt fiu al său.

După mai bine de 90 de ore sub dărâmături, Camuz a auzit câini lătrând și s-a întrebat dacă nu a fost cumva un vis.

Dar apoi a auzit și vocile oamenilor.

"Eşti în regulă?" a întrebat una dintre voci. ”Bate o dată pentru da”, a auzit ea.

Echipele de salvare de la Departamentul de Pompieri al municipiului Istanbul au săpat cu grijă printre dărâmături până au ajuns la Camuz și Yagiz.

Mămica l-a predat pe cel mic salvatorilor și a fost apoi luată și ea pe o targă. Cei doi au fost transportați de urgență la un spital local.

În mod miraculos, Camuz și micuțul ei ”curajos” nu au avut răni grave și au fost externați din spital după 24 de ore de observație, potrivit stirilekanald.ro.

Subiecte în articol: cutremur Turcia mama bebelus
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile