Antena 3 CNN Actualitate Mărturia unui pacient care a supravieţuit la secţia ATI a spitalului Sf. Pantelimon din Bucureşti

Mărturia unui pacient care a supravieţuit la secţia ATI a spitalului Sf. Pantelimon din Bucureşti

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 18:12 17 Apr 2024 Modificat la 18:53 17 Apr 2024

Spitalul Sf. Pantelimon este centrul unui adevărat scandal, după ce s-a descoperit că 17 pacienți, internați la ATI, au murit în doar câteva zile zile. O asistentă a reclamat că decesele suspecte ar fi fost cauzate de scăderea dozei de noradrenalină administrate.

Un pacient care a fost internat în secția ATI a spitalului Sfântul Pantelimon a vorbit, în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre modul în care se comportau medicii.

"Era un tânăr doctor la un pacient acolo și spuneam: Spuneți-mi și mie ce doctor se ocupă de mine? Vreau să știu și eu cine se ocupă de mine. Zice: În niciun caz eu. Da. Şi-atâta tot.

În iunie, pe 3 iunie, împlinesc 74 de ani", declară bărbatul care a supravieţuit la secţia ATI a spitalului ''Sf. Pantelimon''.

Până acum, toţi cei chemaţi la audieri - medici şi asistente din secţia de Terapie Intensivă - au susţinut că nu s-a întâmplat nimic în neregulă acolo. 

Aparținătorii pacienților internați la ATI de la spitalul Sf. Pantelimon vor să-i transfere, din cauza deceselor recente

Sunt zeci de aparținători care au sunat în secția de terapie intensivă a Spitalului Sf. Pantelimon din Capitală pentru a-și muta rudele într-o altă unitate medicală. 

Sunt însă medici care spun că aparținătorii nu ar trebui să își facă griji în acest sens, şi asta pentru că pacienții sunt îngrijiți corect.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, procurorii au primit o sesizare de la un angajat al spitalului cu privire la faptul că, în perioada 4 - 7 aprilie 2024, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), ar fi decedat aproximativ 20 de pacienţi, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină - un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale.

Procurorii au început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor şi au administrat mai multe mijloace de probă în cauză. 

Verificările făcute în rândul angajaţilor spitalului, a fişelor de la farmacie şi a celor de observaţie nu au arătat vreo intenţie criminală.

Însă, ancheta trage o concluzie surprinzătoare: trebuie făcute schimbări majore în secţia ATI în sensul în care angajaţii nu au suficiente cunoştinţe medicale şi nici empatie faţă de pacienţi sau rude.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole