Antena 3 CNN Actualitate Mărturia exclusivă a uneia dintre victimele accidentului de la 2 Mai: ”Este greu să retrăiești mereu momentele acelea”

Mărturia exclusivă a uneia dintre victimele accidentului de la 2 Mai: ”Este greu să retrăiești mereu momentele acelea”

de Delia Bulgaru    |   

Una dintre victimele accidentului de la 2 mai a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN că nu este normal ca Vlad Pascu să fie plasat în arest la domiciliu.

Mai mult decât atât, nici ea, nici prietenii ei, nu l-au putut privi în ochi pe acesta în sala de judecată.

”Este foarte greu să mergi la pomeni, să retrăiești mereu acele momente... este dureros!”, spune tânăra care a fost rănită în urma accidentului în care Vlad Pascu s-a urcat drogat la volan.

”Voi rămâne și cu sechele fizice, mai ales cu mâna, dar eu zic că sunt pe drumul cel bun pentru că am avut parte de medici foarte buni care m-au ajutat și le sunt recunoscătoare că au dat tot ce-au avut mai bun pentru a-mi repara fractura și nervul, operații care nu au fost deloc ușoare. Chiar dacă nu o să fie o recuperare de 100%, sper măcar să am două mâini funcționale”, spune fata. 

Vlad Pascu vrea să scape de arestul preventiv

Pascu vrea să scape de arestul preventiv, pentru că, spune el, are nevoie să meargă la psihiatru şi la dezintoxicare pentru a-şi urma tratamentul.

El şi-a început pledoaria prin a-şi cere scuze pentru ceea ce s-a întâmplat. A spus că e pe deplin conştient de ce a făcut şi că tot acest timp petrecut în spatele gratiilor l-a făcut să-şi reevalueze ideile şi că îşi doreşte să devină un om mai bun. Vrea, însă, să fie condamnat cât mai repede, dar ar vrea să fie, totuşi, trimis în arest la domiciliu pentru că, spune el, nu a mai putut să-şi îmbrăţişeze familia.

Avocaţii lui au mai spus că are grave probleme de sănătate, iar în penitenciar nu poate beneficia de tratamente. 

Mama Robertei, tânăra ucisă în accident, a declarat, despre noua cerere a lui Vlad Pascu, că „este învățat ce să spună de avocații lui” și că „nu e sincer”.

Mama Robertei, tânăra ucisă în accidentul de la 2 Mai: „M-a mirat cererea lui, vrea să fie eliberat să își îmbrățișeze părinții, dar până acum de ce nu i-a îmbrățișat cât a fost în libertate. Roberta și Sebi nu se mai întorc acasă, ca noi, părinții lor, să-i îmbrățișăm. Dacă se va da în arest la domiciliu, poate dispărea. Îmi spune mie să-l credem pe cuvânt. Nu-l credem pe cuvânt. Vrea tratament... da, este suferind, vrea tratament. Pe copiii noștri nu-i mai doare nimic. De ce părinții lui nu s-au îngrijit când trebuia de el, atunci trebuia să aibă grijă de el, să-l supravegheze. Acum vrea să învețe, probabil în octombrie începe facultatea și de asta vrea la domiciliu, să învețe, mai are puțin și începe facultatea. Nu mi s-a părut sincer. Este învățat ce să spună de avocații lui.”

Judecătoria Mangalia a amânat însă pentru 20 septembrie judecarea în procesul lui Vlad Pascu.

Decizia de amânare a fost dispusă de instanţă din cauza faptului că nu au fost finalizate expertizele medico-legale pentru persoanele rănite în urma accidentului, făcute la solicitarea avocatului acestora. Expertizele sunt efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) Bucureşti şi, în funcţie de concluzia medicilor legişti, ar putea fi schimbată încadrarea juridică în cazul lui Pascu, din vătămare corporală, în vătămare corporală cu circumstanţe agravante.

Subiecte în articol: Vlad Pascu accident 2 mai victima
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile