Antena 3 CNN Externe Mărturia cutremurătoare a femeii care a fost drogată de soț și violată de 72 de bărbați: „Am fost sacrificată pe altarul viciului”

Mărturia cutremurătoare a femeii care a fost drogată de soț și violată de 72 de bărbați: „Am fost sacrificată pe altarul viciului”

de Bianca Chirilă    |   

Gisele Pelicot, femeia din Franța care ar fi fost drogată și violată în mod repetat de fostul ei soț și de zeci de bărbați pe care i-a invitat în casa lor, a declarat că lumea ei s-a prăbușit după ce a fost „sacrificată pe altarul viciului” și că a fost „tratată ca o păpușă de cârpă”. „Nu mai am identitate, nu știu dacă îmi voi reveni vreodată”, a povestit ea, potrivit independent.co.uk.

Gisele Pelicot, în vârstă de 72 de ani, a povestit instanței cum s-a simțit când a aflat că soțul ei, Dominique Pelicot, în vârstă de 71 de ani, a filmat presupusele violuri comise de zeci de bărbați în timp ce era inconștientă.

„M-au tratat ca pe un sac de gunoi”

„Am fost sacrificată pe altarul viciului. M-au tratat ca pe o păpușă de cârpă, ca pe un sac de gunoi. Nu mai am o identitate. Nu știu dacă îmi voi reveni vreodată. Pentru mine, totul se prăbușește. Acestea sunt scene de barbarie”, a povestit ea.

Ea a mai spus instanței că speră că mărturia ei ar putea ajuta alte femei care se află în situații similare. 

„Nu știa nimic. Nu își amintea de violuri”, a declarat avocatul ei.

Totul a ieșit la iveală după ce soțul ei a fost arestat pe 2 noiembrie 2020, când un agent de securitate l-a prins filmând sub fustele femeilor dintr-un magazin local. În calculatorul său poliția i-a descoperit un fișier denumit „abuzuri”, care conținea 20.000 de imagini și filme cu soția în timp ce a fost violată de aproape 100 de ori.

Gisele i-a mulțumit polițistului care l-a arestat pe soțul ei. 

„Mi-a salvat viața și probabil că nu aș fi fost aici fără el”, a spus ea.

Ea și soțul ei au trei copii. Când s-au pensionat, cuplul s-a mutat într-o casă dintr-un orășel din Provence.

„Credeam că suntem un cuplu apropiat”, a spus ea în instanță.

Ea și-a părăsit soțul după ce poliția i-a arătat câteva dintre imagini.

„A fost tot ce mi-a mai rămas din 50 de ani de viață împreună. Nu voi uita niciodată asta. Când le-am spus copiilor mei despre asta, nu cred că au înțeles cu adevărat, nu au reacționat prea mult. Cred că erau într-o stare de șoc”, a mai explicat ea.

Cum acționa soțul femeii

Poliția spune că Dominique Pelicot i-a pus soției sale în mâncare sau în paharul de vin somnifere și medicamente anti-anxietate. A racolat bărbați care să o violeze și să o abuzeze sexual de pe un chat al persoanelor cu fantezii care implică abuzarea partenerilor de viață. 

Potrivit evidențelor medicale, bărbatul cumpărase 450 de somnifere într-un an.

Deoarece Dominique Pelicot a înregistrat presupusele violuri, poliția a reușit să-i găsească pe cei mai mulți dintre suspecți.

Printre cei 50 de bărbați judecați alături de el se numără un consilier local, asistenți medicali, un jurnalist, un fost ofițer de poliție, un gardian de închisoare, un soldat, un pompier și un funcționar public, mulți dintre aceștia locuind în apropierea orașului Mazan, un oraș de aproximativ 6.000 de locuitori. Bărbații aveau vârste cuprinse între 26 și 73 de ani la momentul arestării.

Mai mulți inculpați neagă unele dintre acuzații, susținând că au fost manipulați de Pelicot. Ei riscă 20 de ani de închisoare, dacă vor fi găsiți vinovați.

Procesul continuă și ar putea dura până în decembrie.

Subiecte în articol: viol Franta agresiune sexuala
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile