Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Martorul sub acoperire care a dat în vileag ororile din Căminele Croazei: "Umilea pacienții prin organizarea unor activități violente"

Martorul sub acoperire care a dat în vileag ororile din Căminele Croazei: "Umilea pacienții prin organizarea unor activități violente"

Procurorii DIICOT au fost ajutați de un martor sub acoperire, angajat al azilului ”Armonia”, pentru a scoate la lumină atrocitățile comise în centrul pentru bătrâni și persoane cu dizabilități.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Colaboratorul, cu numele fictiv ”Dragoș Teodorescu”, a purtat echipamente de înregistrare și a dat detalii importante despre practicile nelegale ale angajaților lui Godei.

”Pacienta Nicoleta și încă o pacientă pe care aș putea să o recunosc după fotografii, prestau activități de debarasare, curățenie, spălat vase și rufe, schimbat scutecele doamnei de 70 de ani. Cele două făceau toate activitățile care trebuiau făcute de angajați.

Alina și Sandu coordonau munca celor două și nu făceau nimic. Atât Alina, cât și Sandu erau agresivi cu beneficiarii. Pot relata cu Alina i-a dat o palmă lui Andrei, care furase o clătită și aceasta l-a urmărit pe Andrei și țipa la el.

Sandu umilea pacienții prin organizarea unor activități destul de violente, pe care el le considera jocuri, respectiv că îi lovea peste mâini”, se precizează în referatul DIICOT.

Zeci de înregistrări de la dosar au fost realizate de colaboratorul DIICOT din interiorul centrului.

Aici, una dintre paciente e bătută pentru că a intrat în bucătărie. Tot martorul protejat a reușit să probeze cum angajații îi sedau pe pacienți.

Mai mult, colaboratorul a înregistrat angajații când le puneau ardei iute pacienților în mâncare.

”Cristea Alexandru, zis Sandu, a afirmat că într-o dată precedentă, atunci când a gătit ciorbă beneficiarilor, împreună cu nașa, a adăugat un borcan întreg de ardei iute tocat, povestind amuzat cum toți beneficiarii aveau un disconfort fiziologic accentuat atunci când mergeau la toaletă”, se mai arată în referatul DIICOT.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben