Antena 3 CNN Coronavirus Mark Zuckerberg spune că Meta a fost „presată” de administrația Biden să cenzureze conținutul legat de COVID-19 în 2021

Mark Zuckerberg spune că Meta a fost „presată” de administrația Biden să cenzureze conținutul legat de COVID-19 în 2021

de Mia Lungu    |   

Mark Zuckerberg, CEO al Meta, compania care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, a declarat luni că presiunea exercitată de guvernul SUA asupra platformelor sale de socializare pentru a elimina conţinutul legat de COVID-19 în 2021 a fost "o greşeală", potrivit unei scrisori adresate unei comisii a Congresului american, citată de CNN.

În această scrisoare adresată preşedintelui Comisiei Judiciare a Camerei Reprezentanţilor, Jim Jordan, şi făcută publică de republicanii care sunt membri ai acesteia, Mark Zuckerberg abordează controversele legate de moderarea conţinutului de pe platformele sale în perioada pandemiei.

Aceste declaraţii vin cu puţin peste două luni înainte de alegerile prezidenţiale americane.

„Regret că nu am fost mai sinceri în privinţa asta"

În ceea ce priveşte pandemia, fondatorul Facebook a spus că în 2021 administraţia Biden "a făcut presiuni repetate aspra echipelor noastre timp de luni de zile pentru a cenzura anumite conţinuturi legate de Covid-19, inclusiv umor şi satiră".

"Cred că presiunea guvernului a fost o greşeală şi regret că nu am fost mai sinceri în privinţa asta", a scris Mark Zuckerberg.

"Sunt convins că nu trebuie să ne compromitem standardele de conţinut din cauza presiunilor din partea oricărei administraţii şi suntem pregătiţi să ripostăm în cazul în care o astfel de situaţie va apărea din nou", a asigurat el.

În iulie 2021, președintele Biden a declarat că platformele de socializare „omoară oameni” prin dezinformarea privind pandemia.

Deși Biden a revenit ulterior asupra acestor comentarii, Vivek Murthy, generalul chirurg al SUA, a declarat la momentul respectiv că dezinformarea postată pe rețelele de socializare a fost un „pericol serios pentru sănătatea publică”.

În scrisoare, Zuckerberg a declarat, de asemenea, că FBI a avertizat compania sa cu privire la o posibilă dezinformare rusă în jurul lui Hunter Biden și al firmei ucrainene Burisma, care ar putea afecta alegerile din 2020.

„Unii oameni au crezut că această activitate a avantajat un partid în detrimentul celuilalt”

În toamna aceluiași an, Zuckerberg a declarat că echipa sa a retrogradat temporar reportajul din New York Post care susținea corupția familiei Biden, în timp ce verificatorii lor de fapte au putut revizui articolul.

Zuckerberg a declarat că, de atunci, „a devenit clar că reportajul nu a fost dezinformare rusească și, în retrospectivă, nu ar fi trebuit să retrocedăm articolul”.

Meta și-a schimbat de atunci politicile și procesele pentru „a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla” și nu va mai retrograda conținutul în SUA în așteptarea verificatorilor de fapte.

În scrisoarea către Comisia Judiciară, Zuckerberg a declarat că nu va repeta acțiunile pe care le-a întreprins în 2020, când a contribuit la sprijinirea „infrastructurii electorale”.

„Ideea aici a fost să ne asigurăm că jurisdicțiile electorale locale din întreaga țară au resursele necesare pentru a ajuta oamenii să voteze în siguranță în timpul unei pandemii”, a declarat CEO-ul Meta.

Zuckerberg a declarat că inițiativele au fost concepute pentru a fi nepartizane, dar a spus că „unii oameni au crezut că această activitate a avantajat un partid în detrimentul celuilalt”. Zuckerberg a declarat că obiectivul său este de a fi „neutru”, astfel că nu va „aduce o contribuție similară în acest ciclu”.

Subiecte în articol: COVID-19 biden Mark Zuckerberg Meta cenzura
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile