Antena 3 CNN Externe Mark Zuckerberg, audiat din nou în Congresul american: Datele mele personale au fost afectate în scandalul Cambridge Analytica

Mark Zuckerberg, audiat din nou în Congresul american: Datele mele personale au fost afectate în scandalul Cambridge Analytica

2 minute de citit Publicat la 17:27 11 Apr 2018 Modificat la 17:27 11 Apr 2018

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, este audiat pentru a doua zi consecutiv în Congresul american pe tema scandalului Cambridge Analytica. Zuckerberg a fost invitat de Congres să răspundă unui nou șir de întrebări ale aleșilor americani, după maratonul de marți.

CEO-ul Facebook se află în faţa Comisiei pentru energie şi comerţ a Camerei Reprezentanţilor.

Marţi, Mark Zuckerberg a fost audiat de 44 de senatori din două comisii - cea de Comerţ şi cea Juridică. Audierea a durat cinci ore.

Datele personale ale lui Mark Zuckerberg s-ar fi aflat printre cele compromise în scandalul Cambridge Analytica, a recunoscut fondatorul Facebook în fața democratei Anna Eshoo.

Potrivit lui Zuckerberg,  nu este suficient ca Facebook să conecteze oamenii, ci trebuie să se asigure că aceste conexiuni sunt pozitive.

„Nu este suficient să le oferim oamenilor o voce, trebuie să ne asigurăm că ei nu folosesc această voce pentru a le face rău altor oameni sau pentru a răspândi informaţii eronate. Nu este de ajuns să le oferim oamenilor control asupra informaţiilor lor, trebuie să ne asigurăm că dezvoltatorii cărora ei le oferă aceste informaţii le protejează”, a spus el.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a precizat că 70 de milioane de afaceri mici folosesc Facebook pentru a crea locuri de muncă şi pentru a se dezvolta.

Zuckerberg îşi asumă răspunderea pentru problemele care au afectat utilizatorii reţelei de socializare.

Cazul Cambridge Analytica este anchetat şi vor fi luate măsuri, a asigurat el.

- În consiliul Facebook, avem responsabilitatea nu doar de a construi instrumente, ci de a ne asigura că aceste instrumente sunt folosite pentru a face bine. Va dura ceva timp să realizăm toate schimbările pe care trebuie să le facem, dar eu sunt hotărât să reuşim.

-Informațiile pe care noi le colectăm despre utilizatori sunt cele pe care ei ni le oferă. Când un utilizator alege să sharuiască ceva, el decide la cine să ajungă mesajul.

Întrebat dacă modifică subiectiv algoritmii pentru a prioritiza sau pentru a cenzura, Zuckerberg a răspuns: „ Nu credem că este vorba despre cenzură. Eliminăm conținutul terorist”.

Întrebat dacă are vreo obligaţie morală de a conduce o platformă care protejează democraţia, Zuckerberg a răspuns afirmativ.

Democratul Eliot Engel l-a întrebat pe Zuckerberg dacă Facebook plănuieşte să intenteze un proces împotriva lui Kogan, Cambridge Analytica sau Universitatea Cambridge University.

„Este o posibilitate pe care o luăm în considerare. Am acţionat deja suspendându-l pe Kogan de pe platformă şi vom realiza un audit pentru a ne asigura că el va şterge toate datele pe care le deţine”, a răspuns CEO-ul Facebook.

Marți, Zuckerberg și-a cerut scuze

Mark Zuckerberg, patronul Facebook, a răspuns marţi întrebărilor parlamentarilor americani (click pentru cele mai importante declarații) despre diversele probleme care afectează cunoscuta reţea de socializare în timpul unei audieri care a durat cinci ore, lăsând însă şi câteva subiecte fără răspuns, relatează AFP.

În timpul unei prime apariţii îndelung aşteptate, tânărul antreprenor a făcut faţă numeroaselor întrebări venite din partea senatorilor care i-au cerut lămuriri despre felul în care gestionează abuzurile survenite în utilizarea platformei, problema protecţiei datelor personale sau manipularea politică a datelor.

Îmbrăcat într-un costum de culoare închisă şi o cravată albastru-deschis, magnatul şi-a prezentat din nou scuze pentru faptul că nu a înţeles la timp maniera în care Facebook poate fi deturnată de la scopurile sale iniţiale: ''A fost greşeala mea. Îmi pare rău''.

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole