Antena 3 CNN Actualitate Marius Constantin Budăi: “Vasilică, cum o fi oare să-ți începi mandatul cu minciuni?”

Marius Constantin Budăi: “Vasilică, cum o fi oare să-ți începi mandatul cu minciuni?”

Deputatul PSD de Botoşani, Marius Constantin Budăi, fost ministru al Muncii în guvernarea Dăncilă, a lansat un atac dur la adresa noii coaliţii PNL-USRPLUS-UDMR pe care o acuză că ia bani din buzunarele părinților și bunicilor noștri prin nerespectarea legii.

de Georgiana Adam    |   

Guvernul s-a reunit, luni, 28 decembrie, în şedinţă, de la ora 17.00. Potrivit unui comunicat al Guvernului, principala temă a fost proiectul de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale. Potrivit unor surse ale Antena3, Guvernul Cîțu a decis să crească alocațiile în 2021 cu doar 20%, în loc de 40% cât anunțase fostul Ministru al Muncii din Guvernul Orban.

În replica, Deputatul PSD de Botoşani, Marius Constantin Budăi, fost ministru al Muncii în guvernarea Dăncilă îl acuză pe Cîţu că şi-a început mandatul cu minciuni.

“Zvon de seară dinspre Orban și Vasilică Cîțu!

Noul CDR (PNL-USRPLUS-UDMR) lovește dur!

Pensiile pe contributivitate nu vor crește conform legii în vigoare (asta știam), cică vor crește abia din luna septembrie cu 8,1%.

Alocațiile nu se dublează așa cum spune legea în vigoare ( și asta știam), dar nici nu cresc cu 40% în anul 2021 așa cum prevedea OUG de eșalonare, ci doar cu 20%, din care 10% de la 1 ianuarie și cu 10% de la 1 iulie”, a spus Marius Constantin Budăi pe reţelele de socializare.

Marius Constantin Budăi, mesaj pentru Cîţu: “La audierile din Parlament spuneai că alocațiile vor crește conform cu OUG dat de Guvernul Orban PNL”

“Vasilică, cum o fi oare să-ți începi mandatul cu minciuni? La audierile din Parlament spuneai că alocațiile vor crește conform cu OUG dat de Guvernul Orban_PNL. A, și încă ceva.

Dacă se majorau pensiile cu 8.1% de la 1 ianuarie 2021, ar fi fost necesari cca 20 de miliarde de lei suplimentar față de anul 2020, pentru varianta de majorare a pensiilor cu 8,1% începând cu luna septembrie 2021 este necesara suma de 9,6 milliarde de lei suplimentar față de anul 2020.

Așadar, 10.4 miliarde de lei se iau din buzunarele pensionarilor. Ca să nu mai spunem cât ați luat din buzunarele părinților și bunicilor noștri prin nerespectarea legii. Cine spunea că nu vine AUSTERITATEA”, se întreabă Marius Constantin Budăi, pe Facebook.

 

 

Subiecte în articol: Marius Constantin Budăi PSD
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog