Antena 3 CNN Politică Marius Budăi spune că PNL și USR vor să refacă „alianța sărăciei”: Sunt adepții lui „Nu am” și „Vom vedea”

Marius Budăi spune că PNL și USR vor să refacă „alianța sărăciei”: Sunt adepții lui „Nu am” și „Vom vedea”

de Andreea Ştefan    |   

Fostul ministru al Muncii, deputatul social-democrat Marius Budăi, acuză Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Uniunea Salvaţi România (USR) că vor să refacă „alianţa sărăciei".

El a declarat, marţi, că, atunci când s-au aflat împreună la guvernare, cele două partide de dreapta au generat cădere economică.

„Înţelegem din spaţiul public că cele două partide, care au mai guvernat împreună, şi mă refer aici la PNL şi USR, îşi doresc să revină într-o alianţă de dreapta, o alianţă a sărăciei pe care cetăţenii români nu o vor uita uşor. Încă nu au creionat nimic, dar dumnealor se ceartă, deja, pe cine să conducă această alianţă a sărăciei.

(...) Libera asociere este garantată în România şi este dreptul dumnealor la asociere, dar am şi eu dreptul să aduc aminte cetăţenilor români ce au însemnat pentru noi aceste 'elemente de dreapta' promovatoare de sărăcie pentru cei mulţi şi adepţi ai lui 'Nu am' şi 'Vom vedea'. În goana lor disperată pentru a guverna dezastruos pentru poporul român, nu au ratat nicio categorie socială sau de vârstă", a afirmat Budăi.

Parlamentarul social-democrat susţine că PNL şi USR „au fost singura guvernare care nu a majorat pensiile absolut deloc şi printr-un acces de cinism le spuneau cetăţenilor români că trebuie să muncească până la finalul vieţii" şi că au promovat o lege pentru majorarea alocaţiilor pentru copii, „iar la final alocaţiile tot nu au fost majorate aşa cum se prevedea iniţial".

De asemenea, Budăi susţine că PNL şi USR au fost promotorii sărăciei în muncă prin punctul de vedere negativ trimis oficial de Guvernul României către Comisia Europeană asupra adoptării Directivei Europene privind instituirea salariului minim european.

Subiecte în articol: Marius Budăi alianta de dreapta PNL USR
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile