Antena 3 CNN Politică Marius Budăi, fost ministru al Muncii: Amenzile, starea de alertă "maximă" și Ultra starea de alertă

Marius Budăi, fost ministru al Muncii: Amenzile, starea de alertă "maximă" și Ultra starea de alertă

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a criticat Guvernul Orban, despre care a spus că a întocmit un raport de activitate într-un 'limbaj de lemn', dar și că minciunile au fost la ordinea zilei.

"Raportul de activitate a Guvernului din timpul stării de urgență reprezintă, de fapt, 80 de pagini de maculatură scrise în limbaj de lemn, în care se repetă, obsesiv, cuvinte pompoase pe care autorii dau dovadă că nu le stăpânesc.

Guvernul nu s-a preocupat de achiziții de materiale sanitare din ianuarie și până la jumătatea lunii martie, ci doar de alegeri anticipate și campanie electorală. Asta pentru ca, apoi, să facă achiziții de materiale la suprapreț, pe care a încercat să le vândă, nu să le dea, spitalelor din subordinea autorităților locale și județene. Deci, bișniță la drumul mare, asta a făcut Guvernul liberal! Nu se intră în amănunte în raport, pentru a nu se deranja afacerile de partid și tunurile financiare, care au fost prezentate de presă și care ar trebui să fie anchetate de procuratură!

Liderii PNL s-au lăfăit în vile de protocol, în vreme ce populația a primit cele mai mari și mai multe amenzi din Europa, ulterior fiind declarate neconstituționale.

Banii din amenzi urmau să fie folosiți pentru a astupa găurile din buget pe care liberalii le-au făcut prin împrumuturile și măsurile haotice din ultimele șase luni de guvernare! După ce scandalul amenzilor a luat amploare, iar domnii Iohannis, Orban și Vela și-au dat seama că Avocatul Poporului va avea câștig de cauză la CCR, au anunțat repede că banii din amenzi îi vor folosi pentru sistemul medical! Ipocrizie fără margini! Personalul medical a fost lăsat în continuare fără apărare în fața coronavirusului. Concluzia este una singură: PNL este bun de plată! Domnii Iohannis,  Orban și Vela să achite amenzile de 120 de milioane de euro aplicate românilor!

Miniștrii liberali, în frunte cu domnii Iohannis și Orban, se contrazic, zilnic, în continuare, pe ce au voie și pe ce nu au voie românii să facă. În această perioadă afacerile se închid, oamenii rămân fără locuri de muncă, medicii sunt la capătul puterilor, domenii întregi de activitate sunt la pământ, iar PNL vine cu sfaturi, cu recomandări și cu promisiuni goale de tipul „vom vedea” și „vom face!”. Nimic altceva !

În rest, totul e bine în țară și toți românii așteaptă cu sufletul la gură să vadă ce promisiuni și ce minciuni le mai pregătesc guvernanții liberali care sunt ocupați cu organizarea de alegeri și cu ocuparea funcțiilor publice cu politruci și sponsori de partid.

Timp pierdut și inconștiență în lupta cu pandemia, cu sănătatea, cu educația și cu economia din România! Asta au demonstrat liberalii în două luni de guvernare în starea de urgență!

Astăzi aflăm că trecem de la starea de urgenţă la starea de alertă „maximă” şi nu ştim dacă avem sau nu bască. Presupun că va urma „ultrastarea de alertă”, asta dacă nu vom avea iar câteva zile de co(VID) legislativ.

De fapt, aceste lucruri ne arată nouă, tuturor cetățenilor români, superficialitatea, batjocura, iresponsabilitatea și dezinteresul cu care a fost tratată pandemia de coronavirus în România ! Minciuna și manipularea au fost ridicate la rang de virtuți ale politicii de stat în Guvernarea PNL!", a explicat Marius Budăi.

Subiecte în articol: Marius Budăi
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile