Antena 3 CNN Economic Marius Budăi, despre românii care vor avea creșteri mai mari la pensii: ”Asta înseamnă rezolvarea inechităților”

Marius Budăi, despre românii care vor avea creșteri mai mari la pensii: ”Asta înseamnă rezolvarea inechităților”

de Laura Dinu    |   

Este ziua cea mare pentru milioane de pensionari din întreaga țară. Astăzi vor ajunge la ei primele decizii de recalculare a pensiilor. Majorările vor fi considerabile, susțin autoritățile.

Marius Budăi a explicat care este obiectivul principal al noii legi a pensiilor care intră în vigoare de la 1 septembrie. 

”Am spus tot timpul că această lege are cel mai important obiectiv, sau cel mai important pilon, care este în centrul acestei legi, și anume echitatea, pentru muncă și contribuție egală, pensie egală.

S-a tot vorbit de-a lungul timpului despre rezolvarea inechităților din sistem. Ce însemnă această inechitate? De exemplu, dacă un bărbat și o femeie au lucrat, pentru aceeași perioadă de timp, în același obiect de activitate, cu aproximativ același venit, datorită faptul că doamnei, la finalul carierei, i se împărțea la un stagiu de cotizare mult mai mic decât era prevăzut pentru bărbați, existau diferențe la pensie.

Acum, doamna respectivă, care avea o pensie mai mare decât colegul dumneaei, bărbat, așezându-se pe contributivitate, colegul dumneaei o ajunge din urmă”, a explicat Marius Budăi. 

”Sau două persoane care au lucrat în aceleași condiții de muncă, dar unul a ieșit într-un an la pensie iar altul a ieșit peste 2-3 ani la pensie, dar a beneficiat de o prevedere mai avantajoasă, clar că acel om care a avut pensia mai mare decât colegul dumnealui care a lucrat în aceleași condiții și care a contribuit aproximativ la fel, va fi ajuns din urmă de colegul lui, pentru că asta înseamnă rezolvarea inechităților.

Vreau să fie foarte clar că nu va scădea nici o pensie. Și este clar articol în lege, am scris la această lege”, a mai spus Marius Budăi în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

Subiecte în articol: pensii Marius Budăi decizii recalculare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile