Serghei Orlov, viceprimarul din Mariupol, este cel care a indicat numărul de morți, într-o declarație citată de BBC.
Recunoscând că nu poate oferi un număr precis, Orlov a spus: "Acestea sunt doar cadavrele pe care le-am ridicat de pe străzi."
Viceprimarul a mai spus că 47 de victime au fost înmormântate într-o groapă comună, întrucât nu a fost posibilă deplasarea acestora la cimitirele din afara orașului.
Dintre morți, nu au fost identificați toți, a menționat el.
Potrivit lui Orlov, din cauza bombardamentelor rușilor, nu a fost posibilă nici evacuarea civililor, nici aducerea de ajutoare în oraș.
Circa 100 de persoane au încercat să fugă în vehicule private, dar s-au întors după ce trupele ruse de la un punct de control au început să tragă spre mașini, a menționat viceprimarul din Mariupol.
Ambasadorul american la ONU: "Rusia a comis crime de război"
Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul american la Națiunile Unite, a declarat la BBC că Rusia a comis crime de război în Ucraina.
"Lucrăm împreună cu membri ai comunității internaționale să strângem dovezi despre crimele pe care Rusia le comite împotriva poporului ucrainean. Acestea constituie crime de război. Sunt atacuri asupra populației civile care nu pot fi justificate în niciun fel", a argumentat Thomas-Greenfield.
Chestionată în legătură cu avertismentul lansat mai devreme de Casa Albă, conform căruia Rusia ar putea utiliza arme chimice în Ucraina, ea a spus:
"Pentru ei, nimic nu este exclus. Trebuie doar să ne asigurăm că suntem pregătiți să răspundem și să îi interpelăm în legătură cu asta și suntem dispuși să facem asta la orice nivel posibil."
Thomas-Greenfield a mai afirmat că există dovezi că rușii au folosit deja "unele dintre aceleași metode pe care le-au folosit în Siria, în Aleppo" (unde în 2013 a avut loc un atac chimic soldat cu zeci de morți, pentru care regimul lui Bashar al-Assad, susținut de Rusia, și opoziția s-au acuzat reciproc, n.r.)
Din acest motiv, SUA urmăresc îndeaproape situația, a conchis ambasadorul american.