Antena 3 CNN Actualitate Inedit Marile evadări din pușcăriile din România. Cum a reușit Berilă, unul dintre cei mai odioși criminali români, să scape de trei ori din spatele gratiilor

Marile evadări din pușcăriile din România. Cum a reușit Berilă, unul dintre cei mai odioși criminali români, să scape de trei ori din spatele gratiilor

Berilă, unul dintre cei mai odioşi asasini din istoria criminalităţii româneşti, era un specimen uman cu fizic herculean şi o mutră fioroasă, care umpluse de groază întreaga ţară.

Pe seama sa s-au pus nu mai puţin de 20 de crime, Berilă alegându-şi cu predilecţie victimele din rândul brutarilor. Îi studia cu atenţie pe patronii brutăriilor, afla unde îşi ţineau banii, iar apoi îi ataca noaptea, ucigându-i pentru a-i jefui.

În cele din urmă, Berilă a fost prins şi condamnat la muncă silnică pe viaţă, după el rămânând şi porecla „urât sau fioros ca Berilă“.

La închisoarea din Galaţi, Berilă plângea cu lacrimi de crocodil că s-a pocăit. Dus la muncă, asasinul a reuşit să-şi scoată lanţurile de la picioare şi a evadat. A fost prins la Slatina, de unde a evadat din nou. Lumea era în stare de şoc.

Comisarul Alimănescu a dat ordin să se afle dacă vreun brutar are cumva un angajat nou. Aşa a fost descoperit Berilă, care, la arestare, avea asupra sa un cuţit de măcelar ascuţit ca un brici. „Ucigaşul brutarilor“ a murit în ocnă.

Mai mult, pe Historia.ro.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile