Antena 3 CNN Politică Mariana Câmpeanu, fost ministru al Muncii, spune că reforma sistemului de pensii este întru totul viziunea liberală

Mariana Câmpeanu, fost ministru al Muncii, spune că reforma sistemului de pensii este întru totul viziunea liberală

de Claudia Popovici    |   

Mariana Câmpeanu, fost ministru al Muncii, a declarat printr-o postare pe reţelele sociale că reforma sistemului de pensii este întru totul viziunea liberală, iar recalcularea pensiilor aduce în sfârșit echitate pentru milioane de pensionari, un vis pe care l-a avut şi ea în mandatul său. Mai mult, ea a precizat şi faptul că Marcel Boloș și Daniel Baciu au făcut o treabă excelentă.

„Recunosc că la nivel personal simt o emoție specială odată cu reforma sistemului de pensii. Este întru totul viziunea liberală, încurajarea muncii prin oferirea unui tratament egal: la muncă egală, plată egală.

Astfel, pensiile vor reflecta contribuțiile sociale, iar pensionarii cu vechime mai mare de 25 de ani vor beneficia de creșteri substanțiale datorită acordării punctelor de stabilitate. 

Recalcularea pensiilor aduce în sfârșit echitate pentru milioane de pensionari, un vis pe care l-am avut și eu ca ministru. Colegii liberali Marcel Boloș și Daniel Baciu au făcut o treabă excelentă, înțeleg poate mai bine ca oricine că nu a fost deloc ușor. În definitiv, au realizat ce alții credeau că este imposibil. Și merită toate felicitările pentru asta", a scris Mariana Câmpeanu pe Facebook.

Ea a subliniat că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării pensiilor. 

„Să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului și să nu uităm că întreg procesul a fost inițiat de Raluca Turcan, și ea fost ministru al Muncii. În urma acestor creșteri de pensii, peste 90 de mii de pensionari care azi primesc pensie minimă vor ieși din această categorie. Foarte important, nicio pensie nu va scădea în urma recalculării pensiilor. 

Susținerea pensionarilor a fost o politică constantă a PNL. Prima dublare a pensiilor s-a făcut în 2008. În 2008 și 2009 s-a început creșterea punctajelor pentru grupele de muncă, iar în 2009 s-a introdus pensia minimă (socială).  Și să nu uităm că în ultimii 4 ani punctul de pensie a crescut cu 60%. Acest lucru demonstrează preocuparea constanta a PNL pentru asigurarea unui trai decent pensionarilor", a conchis Mariana Câmpeanu pe Facebook.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile