Antena 3 CNN Sport Tenis Maria Șarapova a făcut anunțul - ce se întâmplă cu cariera sa

Maria Șarapova a făcut anunțul - ce se întâmplă cu cariera sa

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova a anunțat că este hotărâtă să revină în competiție, deși în acest moment riscă o suspendare grea în urma controlului antidoping pozitiv la un medicament controversat, meldonium.

 "Sunt hotărâtă să joc din nou tenis. Sper că voi avea șansa să o pot face", a scris Șarapova, fostul lider al clasamentului WTA, pe contul său de Facebook, potrivit Agerpres.

"Mi-am fi dorit să nu trec prin așa ceva, însă s-a întâmplat și acum trebuie să merg înainte", a adăugat rusoaica într-un lung mesaj, primul după conferința de presă susținută luni, la Los Angeles, în care a dezvăluit că a fost depistată pozitiv cu ocazia Openului Australiei din luna ianuarie.

Șarapova a ținut, totodată, să le mulțumească tuturor fanilor săi pentru mesajele de susținere. "Când m-am trezit ieri dimineață, am găsit inbox-ul plin de mesaje de dragoste și compasiune. În câteva ore de la anunțul meu, mi-ați arătat susținere și loialitate, pe care cineva se așteaptă să le primească atunci când este în vârful carierei. Vreau să știți că toate cuvintele voastre minunate mi-au readus zâmbetul pe față", a precizat campioana rusă.

''Sunt hotărâtă să joc din nou și sper că voi avea șansa să o pot face, iar mesajele voastre m-au încurajat enorm. Acest mesaj nu are alt scop decât acela de a vă mulțumi. Vă mulțumesc foarte mult!", a adăugat Șarapova.

În vârstă de 28 ani, Maria Șarapova are în palmares cinci titluri de Mare Șlem, ultimul dintre ele cucerit în 2014, la Roland Garros, după o finală cu românca Simona Halep.

Rusoaica a fost suspendată cu titlu provizoriu de Federația Internațională de Tenis, după ce unul dintre eșantioanele care i-au fost prelevate în timpul Australian Open prezenta urme de meldonium, un medicament inclus pe lista produselor interzise la 1 ianuarie 2016.

Șarapova, care nu a mai disputat nicio partidă după turneul de la Melbourne, din cauza unei accidentări la un antebraț, susține că nu știa că medicamentul, pe care îl utiliza de mai mulți ani, devenise între timp interzis. Ea riscă acum o suspendare maximă de patru ani, dacă va fi găsită vinovată de dopaj.

Subiecte în articol: maria sarapova
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog