Povestea tinerei a impresionat pe toată lumea. Familia Mariei s-a mutat la Turnu Roșu dintr-un apartament din Sibiu, pentru a putea avea grijă de Radu, fratele cel mare, bolnav de schizofrenie.
”Are 40 de ani, dar are mintea unui copil de 7-8 ani. Este blând, dar trebuie supravegheat în permanență”, spune Maria, notează Turnul Sfatului.
Pe când avea doar 11 ani, tatăl acesteia a murit, după ce inițial a fost resuscitat de mama Mariei care era asistent medical.
”A mai trăit doar o săptămână. Dacă scăpa, ar fi rămas paralizat pe viață. Cred că Dumnezeu a văzut că eram deja amărâți, s-a îndurat de noi și nu ne-a lăsat cu el pe pat,” mai spune Maria.
Mama lor a rămas singura care avea grijă de întreaga familie. Maria povestește că, la un moment dat, mama ei s-a angajat la trei cabinete medicale diferite, iar la un moment dat a lucrat inclusiv vânzătoare de bilete la gară.
”Banii nu ajungeau niciodată,” a mai mărturisit tânăra.
[GAL layout="4"]Maria s-a ambiționat și s-a numărat printre cei mai buni elevi ai Școlii Gimnaziale Turnu Roșu. Acolo a dat peste un om care i-a schimbat viața.
Anca Mărginean încerca să îi ajute pe copiii săraci învățându-i să cânte muzica populară. ”
”Venea prin școli și ne vorbea despre cântecele, dansurile și tradițiile bunicilor noștri. A aflat despre mine și mi-a promis că o să mă ajute”, spune tânăra.
Prin intermediul Ancăi Mărginean l-a cunoscut pe unul dintre cei mai cunoscuți instrumentiști români, Adrian Neamțu.
”Pe domnul Adi îl știam doar de la televizor. Eram fascinată de felul în care cânta și de bucuria pe care o aducea oamenilor. Mi-a dăruit un saxofon sopran, un instrument pe care mama nu avea bani să îl cumpere. Atunci, în acea zi, acești doi oameni mi-au schimbat viața,” povestește Maria.
Ulterior, tânăra a început să studieze alături de Adrian Grecu, instrumentist la Junii Sibiului și profesor de muzică la Asociația Elijah.
Maria a învățat să cânte la saxofon sopran, iar apoi a intrat la Colegiul Economic George Barițiu din Sibiu, până unde făcea naveta de la Turnu Roșu.
S-a înscris și la Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu, iar la finalul acesteia a intrat în formația de tineret de la „Junii Sibiului”.
”În cei 11 ani de când sunt la Elijah am pregătit în jur de 100 de copii, însă Maria este cu adevărat excepțională. La cât de greu este să sufli și să ți ritmul cu ceilalți, nu credeam că o fată va putea să reziste,” spune profesorul Adrian Grecu, pentru cei de la CJ Sibiu.
Tânăra este studentă la Medicină, iar când nu este pe scenă, Maria se ocupă de gărzile de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Pentru a se întreține, lucrează ca vânzătoare la un magazin din mall.
”Singurul meu regret este că nu am mai mult timp, să pot face mai multe”, mai spune tânăra.