Antena 3 CNN Actualitate Social Mari actori și personalități din România și-au dorit ca trupurile lor să fie incinerate după moarte

Mari actori și personalități din România și-au dorit ca trupurile lor să fie incinerate după moarte

Biserica Ortodoxă interzice preoţilor să oficeze slujbe pentru cei care au decis să fie incineraţi. În România, procentul celor aleg să fie incineraţi este infim, până în 1 la sută, în timp ce, în alte state din Uniunea Europeană, procentul depăşeşte 50 la sută.

Ne amintim ce scandal a iscat in 2013 decizia familiei de a incinera trupul lui Sergiu Nicolaescu. Soţia lui, Dana, a fost acuzată că nu l-a înmormântat creştineşte. Mai mult, în loc să poarte haine cernite, a îmbrăcat un palton alb. Haideți sa vedem imaginile

Regizorul Liviu Ciulei a murit la Munchen. Trupul i-a fost incinerat în Germania, iar cenuşa sa a fost adusă în ţară ulterior. Şi actorul Ilarion Ciobanu a avut aceeaşi dorinţă de a fi incinerat. Cântăreaţa Doina Badea, care a murit, în urma cutremurului din 1977, a fost şi ea incinerată.

Actorul Ştefan Mihăilescu Brăila a luat aceeaşi decizie cu puţin timp înainte să moară. Soţia sa a povestit că actorul s-a supărat când a văzut că nu vine nimeni să-l vadă şi a decis să fie incinerat pentru ca în urma lui să nu rămână nimic, cu o singură excepţie: rolurile memorabile pe care le-a jucat.

Politologul Silviu Brucan a fost incinerat la Crematoriul Vitan Bârzeşti din Capitală, în prezenţa celor apropiaţi, fără un ritual religios.

Deşi era o femeie foarte credincioasă, Zoia Ceauşescu, fiica soţilor Elena şi Nicolae Ceauşescu a lăsat cu limbă de moarte soţului ei aceeaşi dorinţă. A fost incinerată la crematoriul Vitan Bârzeşti, iar cenuşa sa este păstrată cu sfinţenie de soţul ei, profesorul Mircea Oprean, acasă. Tot din dorinţa ei. Într-o scrisoare pe care Zoia a lăsat-o după moarte, a spus ca cenuşa ei să fie îngropată o dată cu soţul ei, când va fi timpul.

Subiecte în articol: personalitati România moarte
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion