Antena 3 CNN Externe Marea Britanie evacuează familiile diplomaților de la ambasada din Israel

Marea Britanie evacuează familiile diplomaților de la ambasada din Israel

de Adrian Iclozan    |   

Marea Britanie a retras familiile personalului ambasadei sale din Israel, din cauza escaladării luptelor cu gruparea pro-iraniană Hezbollah și a riscului unui conflict regional mai larg, transmite Agerpres, care citează agențiile internaționale de presă.

Mai multe niveluri de escaladare au fost depășite în ultimele săptămâni: armata israeliană l-a eliminat pe liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah într-un bombardament la Beirut, Iranul a atacat statul evreu cu 200 de rachete balistice iar IDF desfășoară, în prezent, operațiuni terestre în sudul Libanului.

"Ca măsură de precauție în urma escaladării situației din regiune, membrii de familie ai personalului ambasadei britanice au fost retrași temporar", se precizează pe site-ul ministerului britanic de Externe.

Anunțul menționează că membrii personalului ambasadei rămân la posturi.

Londra își sfătuiește cetățenii să evite orice deplasări în zona din apropierea graniței israeliene cu Fâșia Gaza și toate deplasările neesențiale în alte zone din Israel și din teritoriile palestiniene ocupate, adăugând că "asistența consulară este limitată în mod drastic".

Totuși autoritățile britanice încă nu le-au cerut cetățenilor din Regat să părăsească teritoriul Israelului.

Rachete ale grupării Hezbollah au lovit, luni dimineață, orașul Haifa, al treilea cel mai mare din Israel, în timp ce IDF își extinde incursiunea terestră în Liban, anunțând că trimite acolo încă o divizie.

De asemenea, gruparea Hamas a lansat cinci rachete din Khan Younis spre centrul statului evreu, iar presa internațională a semnalat cel puțin un impact în Tel Aviv.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile