Mare atenţie la alimentele pe care le consumaţi! Carnea de pui ne poate pune viaţa în pericol din cauza substanţelor cancerigene, pe care se pare că le conţine.
Potrivit unui raport al Autorității Europene pentru Securitatea Alimentelor „87% din puii crescuți în România sunt plini cu substanțe chimice periculoase. Puii sunt îndopați cu antibiotice în fermele din România și astfel au dezvoltat rezistență la substanțe care se folosesc și pentru tratarea unor infecții sau boli ca otita ori bronșita. Mâncând acești pui și oamenii capătă rezistență la medicamente”.
În plus, în urma analizelor, s-a demonstrat că în 7% din carcasele de pui testate carnea era infestată cu bacteria E. Coli, care poate produce enterocolite.
Periculoase sunt şi măslinele. Asociaţia Pro Consumatori a realizat un studiu şi a descoperit că jumătate dintre măslinele de pe piaţă sunt înnegrite artifical şi conţin aditivi alimentari care pot cauza cancer gastric.