Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, votat cu cod QR la Congresul PSD. Când își anunță candidatura la prezidențiale

Marcel Ciolacu, votat cu cod QR la Congresul PSD. Când își anunță candidatura la prezidențiale

Social democrații s-au reunit, vineri, în ședința Consiliului Politic Național pentru a stabili detaliile organizatorice ale Congresului din 24 august, unde președintele va fi ales prin vot pe telefon, cu un cod QR. La CPN s-a discutat și despre candidatura la prezidențiale, iar un anunț al lui Marcel Ciolacu despre candidatură ar urma să fie făcut cel mai târziu pe 22 august, spune purtătorul de cuvânt al PSD.

„În perioada următoare vom avea conferințe regionale. S-a discutat despre modificarea statului în sensul în care să existe 4 vicepreședinți în plus pe zona de specialități. Vor fi 8 în zona aceasta, 8 în zona regiunilor, 2 prim-vicepreședinți, președintele, secretarul general și președintele Consiliului Național. O să avem și o premieră la acest congres: se va vota președintele electronic, pe telefonul mobil, în baza unui cod QR individual pe care îl va primi fiecare delegat pe spatele legitimației de delegat”, a spus Lucian Romașcanu.

Motivul pentru care s-a decis ca votul să fie electronic este că delegații plecau din sală și nu mai stăteau la lucrările congresului.

„Din experiența trecută, votul fizic înseamna câteva ore, numărarea alte câteva ore, iar lucrările se desfășurau cu puțini oameni în sală. Este un vot secretizat prin aplicația care ne-a fost prezentată astăzi.  Se va merge cu listă la moțiune”, a mai declarat Romașcanu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu se îndreaptă și către o candidatură la alegerile prezidențiale de la finalul anului. Acesta va anunța decizia după ce va discuta cu președinții de filială.

„Domnul Marcel Ciolacu a spus că nu va face un asemenea anunț până nu va discuta cu fiecare președinte de fililală în parte, urmând ca apoi, în funcție de discuțiile respective să apară și anunțul dumnealui. Cel mai târziu pe 22, probabil va face un anunț și mai devreme. Este deschisă ușa pentru independenți, dar îmi e greu să cred că va veni cineva dacă până în acest moment nu a venit nimeni independent”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Ciolacu spune că a lăsat “o portiță” pentru un candidat independent la prezidențiale susținut de PSD, dar nu s-a înscris nimeni

Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, înainte de şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD, dacă îşi va anunţa colegii în legătură cu o candidatură la alegerile prezidenţiale. 

”O să fie o discuţie, cum e normal. (...)  Am intrat în zona statutară. Astăzi aprobăm care sunt condiţiile să te înscrii, care sunt condiţiile pentru partid, cum mergem cu moţiune la candidaturile în interiorul partidului. O să vin cu o echipă. Normal că doresc şi schimbări în această echipă, de aceea am şi dorit să o extindem cu încă patru vicepreşedinţi pe domenii, fiindcă au trecut două rânduri de alegeri, alegerile locale şi europarlamentare. E normal să ţin cont de acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai fost întrebat dacă ar putea exista o schimbare de regulament în PSD astfel încât în cursa pentru prezidențiale să se înscrie şi candidaţi independenţi. 

”A fost o discuţie în interior, am avut cu colegii mei această discuţie. Cu toţi am lăsat această portiţă deschisă, până în acest moment, şi am intrat pe ultima sută, nu a existat nicio solicitare a unui candidat independent să candideze din partea Partidului Social-Democrat”, a precizat Ciolacu.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile