Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu și Ludovic Orban își depun, sâmbătă, candidaturile la alegerile prezidențiale

Marcel Ciolacu și Ludovic Orban își depun, sâmbătă, candidaturile la alegerile prezidențiale

de Vasile Marcu    |   

Ultimii doi lideri politici care intră în cursa pentru alegerile prezidențiale din acest an au ales ziua de sâmbătă pentru a-și depune candidaturile, relatează Antena 3 CNN.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, şi președintele formațiunii Forța Dreptei, Ludovic Orban, și-au anunțat prezența la Biroul Electoral Central în cursul acestei zile.

Termenul pentru înregistrare expiră astăzi, la ora 24.00, Biroul Electoral Central urmând să se pronunțe cu privire la admiterea sau respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora.

"Până în momentul de față, sunt zece candidați care s-au înscris în cursă pentru Palatul Cotroceni. Avem și o premieră: dintre cei zece, trei sunt femei: vorbim de Elena Lasconi, șefa USR, de Ana Birchall, fost ministru al Justiției, și de Diana Șoșoacă, europarlamentar", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Vasile Marcu.

În afara celor 10 candidaturi, BEC a respins înscrierea fostului lider al minerilor, Miron Cozma.

Biroul Electoral Central a validat, luni, candidatura lui George Simion. Joi au fost validate alte șase candidaturi: Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Călin Georgescu, Kelemen Hunor, Mircea Geoană și Diana Șoșoacă.

Pe 10 octombrie vom ști care sunt candidaturile rămase definitive

Vineri, şi-au depus candidaturile Cristian Diaconescu, Cristian Terheş şi Ana Birchall.

”Conform art. 29 alin. (2) şi art. 30 alin. (6) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Biroul Electoral Central urmează să se pronunțe cu privire la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral, în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora”, a precizat BEC. 

Data limită pentru depunerea eventualelor contestații este 8 octombrie.

Curtea Constituționala a României a anunțat că au fost depuse contestații privind candidaturile prezidențiale ale lui Mircea Geoană, Diana Iovanovici-Șoșoacă şi Nicolae Ciucă. Sâmbătă după-amiază, Curtea se reunește în ședință pentru a soluționa aceste contestații.

Termenul-limită pentru validarea definitivă a candidaturilor este 10 octombrie 2024.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie, când are loc turul I, şi pe 8 decembrie, când este programat turul II.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile