Antena 3 CNN Politică Ședință de urgență la Guvern, după ce s-a emis cod roșu de caniculă

Ședință de urgență la Guvern, după ce s-a emis cod roșu de caniculă

de Milena Niță    |   

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut joi miniștrilor Sănătății și Internelor să convoace de urgență o videoconferință cu prefecții pentru a stabili unele măsuri ce se impun, după ce a fost emis cod roșu de caniculă.

Decizia lui Ciolacu vine după ce Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare cod roșu de caniculă în aproape toată țara, pentru sâmbătă și duminică.

„Pentru că urmează zile în care avem cod roșu de caniculă, solicit Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne, să convoace de urgență o videoconferință cu prefecții și reprezentanții administrației locale. 

Trebuie luate toate măsurile pentru protejarea populației și pentru adaptarea programului de lucru al agenților economici conform legislației în vigoare”, a precizat premierul Marcel Ciolacu, joi, la începutul ședinței de Guvern.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineața, o atenționare cod roșu de caniculă, care va afecta aproape toată țara în weekend. Vor fi sub cod roșu Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, inclusiv Bucureştiul.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?