Antena 3 CNN Actualitate "Nu se taie! Nu se majorează!" | Marcel Ciolacu, anunț despre salarii și taxe în exclusivitate la Antena 3 CNN | A promis să se lupte pentru a elimina cota unică

"Nu se taie! Nu se majorează!" | Marcel Ciolacu, anunț despre salarii și taxe în exclusivitate la Antena 3 CNN | A promis să se lupte pentru a elimina cota unică

Liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut la Antena 3 CNN anunțul așteptat de milioane de români.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

"Pensiile şi salariile nu vor fi tăiate si nici nu se ia in calcul vreo majorare de taxe", a spus președintele PSD in exclusivitate la Antena 3 CNN.

El a menționat că ordonanța austerității, act normativ care ar trebui să aducă statului o economie de 10 miliarde de lei, va fi pe masa Guvernului săptămâna viitoare. 

Singurele concedieri vor avea loc în cabinetele demnitarilor, a precizat liderul PSD.

Citește și: Marcel Ciolacu, declarații în exclusivitate despre noul Guvern: "Se va face această rotație până la 1 iunie"

"Nu taie nimeni niciun salariu, nu taie nimeni nicio pensie! Am hotărât în coaliţia ca o prioritate să fie noua lege a salarizării, pentru că nu mai putem crea tot timpul excepţii. Nu mărește, nimeni, nicio taxă", a punctat Ciolacu.

El s-a pronunțat pentru înjumătățirea personalului care lucrează în cabinetele demnitarilor, în contextul în care Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, ordonanţa prin care se vor opri angajările la stat.

"Nu poți să îl tot umfli, ca pe un pește-balon, pentru că, la un moment dat, nu mai e sustenabil", a arătat Ciolacu.

Potrivit acestuia, angajările la stat se stopează, mai puțin în sănătate și învățământ. Sporurile vor dispărea complet, prin viitoarea lege a salarizării, promite liderul PSD.

El a anunțat că, dacă va ajunge premier, se va lupta pentru impozitarea progresivă.

Pensiile vor fi indexate cu rata inflaţiei, ca de obicei, la finalul anului, iar banii sunt deja prevăzuţi în buget, a mai spus Marcel Ciolacu.

Subiecte în articol: Marcel Ciolacu salarii taxe cota unica
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?