Antena 3 CNN Actualitate Marcel Ciolacu: "Va fi o reformă fiscală. Nu vorbim de noi taxe. Sub nicio forma nu vom mari TVA la alimente"

Marcel Ciolacu: "Va fi o reformă fiscală. Nu vorbim de noi taxe. Sub nicio forma nu vom mari TVA la alimente"

Premierul Marcel Ciolacu a detaliat măsurile pe care le va lua cabinetul său după alegeri

de Redacția Antena 3 CNN    |   

El a răspuns, luni, unei întrebări vizând planul său de acțiune după toate cele patru rânduri de alegeri: cele locale și europarlamentare, cele pentru Parlamentul național și cele prezidențiale.

Ciolacu a spus că reforma fiscală care "a fost amânată" va fi realizată.

"Va fi o reformă fiscală (...) Nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe. Eu am promis că o să fac digitalizarea ANAF, după 30 și ceva de ani când nimeni nu a făcut-o. În afară de bază, avem 12 module deja în implementare cu companii de renume în acest domeniu și, momentan, avem încasările pe care le-am așteptat.

Cu adevărat, am încurajat foarte mult investițiile și, de aceea, chiar dacă a fost excedent pe ultima lună, încercăm să ne menținem într-un echilibru.

Nu vorbim de noi taxe. Eu nu am mărit taxe nici după ce am luat mandatul de prim-ministru, cu toate că aveam un deficit lăsat de 6,8% iar cel asumat era în jur de 5,7% și am închis cu 5,6% - 5,5%.

Marcel Ciolacu: "S-au făcut presiuni imense asupra mea să cresc TVA și am refuzat"

Am scos anumite excepții. Am văzut și eu niște știri foarte frumoase. Vă spun un singur lucru: pe mine, ca prim-ministru, s-a făcut o presiune imensă ca să măresc TVA și am refuzat acest lucru, pentru că este total incorect ca, iarăși, cei cu venituri mici să contribuie la acest efort comun. Nu este corect", a explicat Marcel Ciolacu

Premierul a insistat că "sub nicio formă nu se va mări TVA la alimente și medicamente".

"Asta ar duce la o creștere a inflației. Când ai ajuns cu inflația în jur de 1%, poți să te gândești la anumite măsuri, pentru că e foarte rău să pici în partea cealaltă, dar acolo, de obicei, se acționează în alte zone", a adăugat el.

Liderul PSD a reamintit despre depășirea unui nivelului de un miliard de euro, lunar, la cheltuielile pe sănătate și a menționat în context procesul de digitalizare a Casei de Sănătate, de la care speră că va avea ca efect ținerea unor cheltuieli sub control.

Marcel Ciolacu: "Sper ca digitalizarea Casei de Sănătate să aducă anumite cheltuieli sub control"

"Momentan, cu tot ce înseamnă cheltuieli pe Sănătate, în acest moment, am depășit un miliarde de euro lunar.

Nu s-a întâmplat niciodată lucrul acesta și știți la fel de bine ca și mine că sunt vreo 3-4 miliarde lei în desfășurare pentru infrastructura spitalicească. Aici o să reorganizăm și am și făcut deja achiziții centralizate la nivelul Ministerului Sănătății și a întregului sistem de sănătate.

Mergem înainte cu digitalizarea Casei de Sănătate, lucru care ne va duce la ținerea anumitor cheltuieli sub control și prognozarea lor mai precisă. După părerea mea, trebuie mai întâi să îmi fac eu treaba - ca guvern și stat pe care îl reprezint - până la a vorbi de noi taxe”, a conchis Marcel Ciolacu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile