Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu promite, în discursul de prezidenţiabil: România nu va intra şi nu va fi atrasă în niciun război!

Marcel Ciolacu promite, în discursul de prezidenţiabil: România nu va intra şi nu va fi atrasă în niciun război!

de Adriana Duţulescu    |   

Marcel Ciolacu a declarat în discursul ţinut sâmbătă la congresul PSD, că România nu va fi atrasă în niciun război, că pacea şi stabilitatea sunt condiţiile fundamentale pentru prosperitate şi că va avea grijă să rămână aşa. ”Voi fi garantul independenţei naţionale, dar nu voi fi niciodată de acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu”, spune el.

„În esenţă, un preşedinte are două prerogative fundamentale: este comandantul suprem al armatei şi reprezintă ţara în relaţiile internaţionale. Din această perspectivă, vreau să vă spun foarte clar: România nu va intra şi nu va fi atrasă în niciun război! Pacea şi stabilitatea sunt condiţiile fundamentale pentru prosperitate. Voi avea grijă să rămână aşa! Voi fi garantul independenţei naţionale, dar nu voi fi niciodată de acord cu reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Avem nevoie de o armată de profesionişti. La fel cum avem nevoie de echipamente moderne”, a afirmat Marcel Ciolacu în faţa delegaţilor prezenţi la congres. 

El susţine că, pentru ca România să aibă o poziţie externă puternică şi o armată modernă, are nevoie de o economie capabilă să finanţeze aceste obiective.
„Alocarea a 2,5% din PIB pentru Apărare va continua şi pe viitor. În domeniul politicii externe, îmi doresc însă o abordare mai ambiţioasă care să fie caracterizată prin pragmatism şi urmărirea obiectivelor naţionale în parteneriat cu aliaţii noştri din Uniunea Europeană şi NATO”, a adăugat preşedintele PSD.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile