De asemenea, Marcel Ciolacu acuză liberalii că doresc prelungirea stării de alertă ca să fure și mai mult și că la baza acestei decizii nu stă nicidecum creșterea numărului de cazuri de coronavirus.
"Am fost singurii care am spus că prin achizițiile făcute fără licitație, în timpul pandemiei, fură! Că de aceea vor prelungirea stării de alertă la nesfârșit. Ca să fure și mai mult! Și le-am spus STOP! Ajunge! 760.000 euro este șpaga pretinsă, potrivit organelor de cercetare penală, de cel aflat la conducerea Unifarm.
Pentru măștile care nici astăzi nu au ajuns la persoanele vulnerabile. Pentru combinezoanele pe care medicii nu le-au avut în lupta cu virusul. Și ne mai întrebăm de ce nu au bani de pensii și alocații! De ce nu au bani pentru firmele și producătorii români! De ce nu se văd nicăieri milioanele împrumutate de ministrul Finanțelor?!", a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.
Directorul Unifarm, acuzat de DNA că ar fi cerut 760.000 euro mită
Directorul general al Unifarm, Ionel Eugen Adrian, este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.
Mai exact, Ionel Eugen Adrian ar fi cerut 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o firmă, pentru ca Unifarm SA, companie de stat, să-i dea un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu coronavirus - este vorba de 250.000 de combinezoane și 3.000.000 de măști chirurgicale, se arată în comunicatul DNA.
Şeful Unifarm s-ar fi întâlnit cu intemediarul la un restaurant, iar cel din urmă a pretins, pentru acest "serviciu", suma de 5.810.175 lei, reprezentând 18% din valoarea totală a contractului încheiat cu Unifarm.
Din întreaga sumă, Ionel Eugen Adrian urma să primească 760.000 euro. În final, având în vedere că firma nu a achitat intermediarului niciun ban, director general al C.N. Unifarm S.A a decis rezilierea unilaterală a contractului.
Mai mult, măştile la care se face referire nu erau chirugicale, ci măști de protecție neconforme cu standardele din contract, mai arată documentul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.